Haberler

Akademi Edirne 2 Başladı

Güncelleme:
Abone Ol

Edirne Valiliği'nce düzenlenen, Edirne´deki lise öğrencileri arasından seçilen 150 üstün yetenekli öğrenci ile 40 yazar, çizer ve sanatçının Edebiyat, Düşünce, Güzel Sanatlar, Tiyatro, Sinema ve Müzik atölyelerinde 7 ay boyunca bir araya geleceği Akademi Edirne 2 programı başladı.

Devecihan Kültür Merkezi'nde açılışı gerçekleşen Akademi Edirne 2 programına Edirne Valisi Sayın Hasan DURUER, Vali Yardımcısı Sayın Salih ALTINOK, İl Milli Eğitim Müdürü Sayın Hüseyin ÖZCAN, İl Emniyet Müdürü Sayın Cemil CEYLAN, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Serhat OCAK, yazar, çizer, sanatçılar ve öğrenciler katıldı.

Udi akademisyen Dr. Ferdi KOÇ, yaptığı konuşmada, böyle bir etkinlikte yer almaktan mutluluk duyduğunu belirterek, bu tür etkinliklerin devam etmesini diledi. KOÇ ardından kısa bir konser verdi.

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Tıp Ressamı Prof. Dr. Ahmet SINAV, yeteneğin üzerine eklenecek şeylerin övünülecek şeyler olduğunu söyledi. Akademi Edirne´de yetenekli gençler olduğunu ifade eden SINAV, "Buradaki gençler seçilmiş gençlerdir. İnşallah bugün o tohumlara ilk suyu vereceğiz" dedi.

Tiyatro sanatçısı Ziya KÜRKÜT, 7 ay boyunca 150 yetenekli öğrenciyle, 40 sanatçının bir araya geleceğini belirterek, "İnanıyorum ki bu öğrenciler, sanatçılardan ileriki yaşamlarına dair güzel yönlendirmeler elde edeceklerdir. Bu programda yer almaktan büyük mutluluk duyuyorum" dedi.

Akademi Edirne 1 Programında Edebiyat Atölyesinde yer alan Onur EFE, geçen programdan çok memnun kaldığını belirterek, "Bu programı da tercih ettim. İnanıyorum ki sizlerde bu programdan çok memnun kalacaksınız. Dolu dolu bir program geçeceğine inanıyorum. Bu programı hazırlayan başta Sayın Valimiz Hasan DURUER'e teşekkür ediyorum" dedi.

Şair Adnan ÖZER ve hikaye yazarı Hüseyin SU, programda yer almaktan memnun olduklarını anlatarak, "Bu programı hazırlayanlara teşekkür ederiz" dediler.

Edirne Valisi Sayın Hasan DURUER, yetenekleri ortaya çıkarmak için profesyonelce çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Görev yaptığı yaklaşık 15 ay boyunca "Akademi Edirne", "Akademi Rumeli" ve "Meriç Hikaye Günleri" gibi etkinlikler düzenledikleri, bu kapsamda 15 kitap bastırıldığını ve Edirne´nin tanıtımına yönelik çalışmalar yaptıklarını ifade eden DURUER, şöyle konuştu:

"Hep Edirne´nin tanıtımından bahsediyoruz. ´Osmanlı´nın 92 yılık payitahtı´ diye bahsediyoruz. Payitaht olmak sadece mimari eserlerle mi ölçülür? Bunun arkasında muhakkakki sanatçılar, kültür insanları var. O insanlar sayesinde Edirne başkent olabilmiştir ve Edirne, İstanbul´u fetheden ruh iklimine sahip olmuştur. Alimler, sanatçılar ve kültür insanları olmasaydı Edirne bunu gerçekleştiremezdi. Edirne eğer yeni bir misyon üstlenecek ve Balkanların merkez üssü olacaksa kültür ve sanat ile sahneye çıkacaksa bu tür faaliyetlerin yapılmasını çok önemsiyoruz. "

DURUER, bir köy yolunun yapılmasından, şehrin tanıtılması, kültür ve sanata kadar pek çok konunun çalışma alanı içerisine girdiğini, harcamalarda öncelik sırasını kültür sanat, Edirne´nin tanıtılması ve eğitime verdiklerini ifade etti.

DURUER, bu etkinliği gerçekleştirmekte büyük emekleri olan Fahri TUNA'ya, İl Milli Eğitim Müdürüne, Özel Kalem Müdürüne, öğretmenlere teşekkür ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Vali DURUER, Ferdi KOÇ'a, Ahmet SINAV'a, Ziya KÜRKÜT'e, Adnan ÖZER'e ve Hüseyin SU'ya teşekkür belgesi takdim etti.

Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri musiki konserinin vermesinin ardından program sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Trakya Üniversitesi Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title