Haberler

Altaylı'nın Suriyeli öğrencilerle ilgili iddiası infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından açıklama var

Güncelleme:
Abone Ol

Gazeteci Fatih Altaylı'nın "Türklerin okulları çok kötü durumdayken MEB, Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacak" iddiası kamuoyunda infiale neden oldu. Bazı haber sitelerinde de yer alan iddiayı yalanlayan İletişim Başkanlığı "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarında söz ettiği 30 bin temizlik personeli istihdamı, okullarda temizlik hizmetinin daha başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilecektir" açıklamasında bulundu.

Gazeteci Fatih Altaylı katıldığı internet yayınında "Türklerin okulları çok kötü durumdayken MEB, Suriyeli öğrencilerin okuduğu okullar için 30 bin temizlik görevlisi alacak" ifadelerini kullandı.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI: İDDİALAR ASILSIZDIR

Altaylı'nın gündeme getirdiği iddia kısa sürede kamuoyunda infiale neden olurken İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden bazı basın yayın organlarında da yer alan haberlere ilişkin açıklama geldi. İletişim Başkanlığı'nın hesabından konuyla ilgili yapılan açıklamada "Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarında söz ettiği ilave 30 bin temizlik personeli istihdamı, MEB'e bağlı okullarda temizlik hizmetinin daha başarılı bir şekilde yürütülmesi amacıyla gerçekleştirilecektir. Bahse konu personel alımının, "yabancı öğrencilerin okuduğu okullar için" yapılacağı iddiası asılsızdır.

"DAİMİ BİR KADRO TAHSİSİ SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Bu alımın haricinde, AB fonlarıyla desteklenen PIKTES Projesi kapsamında yabancı uyruklu çocukların da eğitim gördüğü 29 ildeki okullarda kullanılmak şartıyla ve AB fonundan karşılanmak üzere 1 Ekim 2024 ile 31 Ocak 2025 tarihleri arasında 3 bin 117 Malzemesiz Genel Temizlik Personeli Hizmet Alımı yapılacaktır.

Proje kapsamındaki alım proje bazlı (süreli - 1 Ekim 2024 ile 31 Ocak 2025) bir alım olup daimi bir kadro tahsisi söz konusu değildir. Bakan Tekin'in bahsettiği 30 bin temizlik personeli alımının PIKTES Projesi ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Kamuoyunu provoke etmek amacıyla yürütülen dezenformasyon kampanyalarına itibar etmeyiniz."

Altaylı'nın Suriyeli öğrencilerle ilgili iddiası infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından açıklama var

Altaylı'nın Suriyeli öğrencilerle ilgili iddiası infial yarattı! Cumhurbaşkanlığından açıklama var

Erdem Aksoy
Haberler.com - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Fatih Altaylı Yusuf Tekin Politika Gündem Eğitim Toplum Altay Gündem Eğitim Toplum Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (75)

Iskender:

Bu herif kendini gazeteci zanediyor. Ülkede görevini hakıyla yapan kaç kişi var.

Yanıtla792285
Mehmet Vatandaş:

O asılsız bu asılsız tek gerçek sizin söyledikleriniz:)))

Yanıtla200770
Akıllı olmalıyız:

Söylesin okulun ismini gidip bakalım. Hükümet neden böyle bişey yapsın ya. Bu adam çok abartıyor

11260
Zeki Anti:

Benzer durum chp'in belediyeleri veya işleri ile ilgili olsa kendiniz buna asılsız demezsiniz zaten.. Partiniz gibi yanar dönersiniz..

5848
Mehmet Vatandaş:

Akıllı olmalıyız: niye yaptığını açıklıyor zaten istediğin okula git bak özellikle ilköğretimlere kaç tane temizlik görevlisi var, temizlik parası adı altında para toplandığını yakında duyarsınız

17
Mücahit Kılıç:

Asılsiz dediklerine gore gerçek

Yanıtla164719
Emin Ayan:

Bu adam kim böyle cüretkâr iftira atabiliyor.

Yanıtla547190
Lucifer MorninStar:

at gözlüğü takan bir gece de cahil kalan varlık, adam doğru diyor okullarda temizlikçi yok devlet yollamıyor okullar pislik içinde boş boş konuşma bilmeden

2386
Mahmut DEĞERLİ:

Be biliyon iftira attığını ? Atmadı demiyorum ama ne biliyon da sen iftira atıyon, sonra meb e göre daha güvenilir olma ihtimali yüksek ?

2920
AbduLSameD Yildirim:

İyice zulüm boyutuna uzandı yeter artık. Ülkelerine gitmiyorlar göndermiyorsunuz bari bu kadar inisiyatif el insaf

Yanıtla109498
Tüm 75 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title