Haberler

Boğaziçi-Harvard İşbirliğiyle

Abone Ol

Boğaziçi Üniversitesi'nin Harvard Üniversitesi ile düzenlediği "İkinci Bahar Eğitim Programı" başladı. Program katılımcılara yeniden üniversite hayatına başlama fırsatı sunuyor.

Boğaziçi Üniversitesi'nin (BÜ), Harvard Üniversitesi'nin katkılarıyla düzenlediği "İkinci Bahar Eğitim Programı" başladı.

BÜ ve Harvard Institute for Learning in Retirement (HILR) programı işbirliği ile düzenlenen programla, katılımcıların yeniden üniversite hayatına başlaması amaçlanıyor. Katılımcıların program kapsamında alacağı tarih, arkeoloji, politika, sanat ve insan bilimleri alanındaki dersler, üniversitenin akademik kadrosu tarafından verilecek.

BÜ Rektörü Prof. Dr. Gülay Barbarosoğlu, Yaşamboyu Eğitim Merkezi'nde düzenlenen tanıtım toplantısında yaptığı konuşmada, üniversitenin, öğrencileri ve kuvvetli öğretim kadrosuyla Türkiye ve dünyada önde gelen araştırma ve eğitim kurumlarının başında olduğunu söyledi.

BÜ'nün sahip olduğu ve savunduğu tüm değerleri, öğrenciler, öğretim üyeleri, mezunlar ve toplumun her kesimiyle tekrar tazelemek, tartışmak, geleceğe ait doğruları değerlendirmek üzere birçok etkinlik düzenlediklerini kaydeden Barbarosoğlu, şöyle konuştu:

"Üniversitemizin entelektüel birikimini zenginleştirmek ve yayınlaştırmak üzere bugün tanıtımını yapmakta olduğumuz 'ikinci bahar' programını da aynı duygu ve düşüncelerle sizler için tasarladık.

Hepimiz kendi alanlarımızda uzmanlıklarımızı, bilgi birikimlerimizi, deneyimlerimizi geliştirip, kendi alanlarımızda birer duayen olurken, aslında ne kadar az şey bildiğimizin farkına varıyoruz. Aslında hepimiz, öğrenilecek ne kadar çok şey olduğunun, dünyayı ve hayatı doğru anlamak adına daha keşfedecek pek çok dünyalar olduğunun farkına varıyoruz. Dolayısıyla bu program 'öğrenmenin yaşı yoktur' felsefesiyle bizlerin sizler için tasarladığımız, sizlere emanet ettiğimiz çok önemli, yeni bir program olacaktır."

"Nostaljik bir eğitim-öğretim dönemi yaşatmayı hedefliyoruz"

Rektör Yardımcısı ve Yaşamboyu Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Meltem Özturan da, programla katılımcılara, nostaljik bir eğitim-öğretim dönemi yaşatmayı hedeflediklediklerini söyledi.

Amaçlarının, akademik ve profesyonel hayatın içinde yer almış katılımcıların, hızlı ve köklü değişimlerin yaşandığı bugünün dünyasında, bu değişimi yakalamalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Özturan, programla yeni birikim, vizyon ve düşünsel derinlik fırsatı sunmak istediklerini kaydetti.

Programın, "Tarih, Güzel Sanatlar, Türk Siyasetine Bakış ile Türkiye ve Dünyada Güncel Ajanda" başlıklarıyla 4 ayrı modülden oluştuğunu aktaran Özturan, her modülün ayrı olacağını, haftada üç saat olmak üzere, eğitimlerin 8 hafta devam edeceğini bildirdi.

Programa katılmak için gelen Emekli Koramiral Işık Biren, hayatın bir gelişim içerisinde olduğunu belirterek, eskiye göre yaşam süresinin uzadığını, bu nedenle yeni şeylerin ve gelişmelerin öğrenilmesi gerektiğini dile getirdi.

Kaya Demirtaş ise 13 yıl önce emekli olduğunu ve programa katılmak için kayıt yaptırdığını söyledi.

Yeni şeyler öğrenmenin önemli olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Tarih, sanat tarihi gibi konulara normal meslek hayatınızda bakamıyorsunuz. Bu gibi şeylere vakit bulamıyorsunuz. Bu nedenle bu programa katıldım" ifadelerini kullandı.

Hülya Biren de BÜ mezunu olduğunu ve iş hayatını sürdürdüğünü belirterek, "İkinci bahar sözünü çok sevdim ve bu programın 4 modülünü de almayı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Harvard Üniversitesi Gülay Barbarosoğlu Türkiye Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title