Haberler

DAÜ Türkiye'nin En İyi 4'üncü Üniversitesi

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye Medyasında Da Yer Alan Ve Büyük İlgi Uyandıran Sıralama Sonuçlarına Doğu Akdeniz Üniversitesi Türkiye Genelinde En İyi 4'cü Üniversite Olarak Sıralandı.

Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Türkiye'de 170'e yakın üniversite içerisinde mühendislik eğitimi alanında dünyanın en üst akreditasyonu kurulu olan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Mühendislik ve Teknoloji Programları Akreditasyon Kurulu "ABET" (Accreditation Board for Programs in Engineering and Technology) tarafından yapılan değerlendirme sonuçları doğrultusunda Türkiye Genelinde En İyi 4'cü Üniversite Olarak Sıralandı.

Türkiye Medyasında Da Yer Alan Ve Büyük İlgi Uyandıran Sıralama Sonuçlarına Göre İstanbul Teknik Üniversitesi İlk Sırada Yer Alırken, Ortadoğu Teknik Üniversitesi (Ankara) İkinci, Boğaziçi Ünüversitesi Üçüncü, Doğu Akdeniz Üniversitesi Dördüncü Ve Bilkent Üniversitesi Beşinci Sırada Yer Aldı.

Konu ile ilgili olarak açıklamada bulunan DAÜ Tanıtım ve Gelişimden sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Nadiri Doğu Akdeniz Üniversitesi'nin uluslarası yükseköğrenim vizyonu doğrultusunda tüm akademik programlarında akreditasyon ve denlikler alınması yönündeki çalışmalarının meyvesini almaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ve bu başarıların uygulanan doğru stratejilerin bir yansıması olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Halil Nadiri mühendislik fakültesindeki tüm bölümlerin ABET akreditasyonu almasının önemli bir başarı olduğunu, bu akreditasyonun uzun ve titiz çalışmaların bir sonucu olduğunu ifade etti.

DAÜ'nün mühendislik fakültesinin ABET akreditasyonu yanında geçtiğimiz aylarda Bilgisayar ve Teknoloji Yüksekokulu'nun ASIIN ve Eurolabel akreditasyonu aldığını, Turizim ve Otelcilik Yüksekokulu'nun Dünya Turizm Örğütü'nün TEDQUAL akreditasyonuna sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Halil Nadiri, DAÜ'nün tüm akademik birimleri ile bu vizyon doğrultusunda çalıştığını vurguladı. Prof. Dr. Nadiri değişen ve gelişen dünya yükseköğrenim alanı içerisinde üniversitelerin kendilerini diğer kurumlardan farklılaştırması ve rekabet avantajı elde edebilmesi için butür akreditasyon ve denkliklere önem vermesi ve kaliteye yatırım yapılmasının zorunlu olduğunu vurguladı.

DAÜ'nün KKTC'nin en köklü devlet üniversitesi olarak bu misyon ve vizyon doğrultusunda son dönemde çalışamalarına ivme kazandırdığını vurgulayan Prof. Dr. Halil Nadiri, üniversite adaylarınında tercihlerini yaparken geçmişe göre çok daha bilinçli bir şekilde davrandıklarını ve üniversitelerin butür uluslararası akreditasyonlarının öğrencilerin tercihleri üzerinde etkili olduğunu belirtti.

Öğrenci Sayısında ÖSYS Sonuçlarına Göre %43, DGS Sonuçlarına Göre %75 Artış

DAÜ'nün uyguladığı evrensel doğrular doğrultusundaki stratejilerin bir yansıması olarak öğrenci sayılarında geçen yıla göre önemli artışların olduğunu belirten Prof. Dr. Nadiri, Türkiye'deki ÖSYS sonuçlarına göre DAÜ'ye kayıt hakkı kazanan öğrenci sayısında geçen yıla göre %43 artış yaşanırken, 8 Eylül 2011 tarinde açıklanan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonuçlarınında DAÜ için bir önceki yıla göre %75 artışla sonuçlandığını vurguladı.

Her geçen gün artan üniversite sayısı ve rekabet koşulları içerisinde sürdürülebilir bir yükseköğrenim kurumu olabilmek için kısa vadeli hedefler yerine orta ve uzun vadeli hedeflere yoğunlaşarak kalite ve uluslararası akreditasyonaların önemine vurgu yapan Prof. Dr. Halil Nadiri, DAÜ'nün sahip olduğu insan kaynağı, bilgi birikimi ve altyapısı ile bu yöndeki çalışmalarına yoğunlaşarak devam edeceği ve KKTC'yi uluslararası yükseköğrenim alanında en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Eğitim Güncel Eğitim Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title