"Gazikent, Değişim Sürecinde Yeni Bir Üniversite"
Gazikent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir; İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi Toplantı Salonu'nda Meclis Üyelerine Hitaben Sunum Yaptı.
Rektör Özdemir şunları kaydetti:
"Bir üniversite ne zaman kendi şehriyle bütünleşirse o zaman tam anlamıyla bir üniversite olur. 21 yy'da Dünya'daki değişimi ve gelişimi anlamadan başarılı olmak mümkün değildir. Biz sanayi, ekonomi, ticaret alanlarında bu kadar başarılı bir şehrin eğitim alanında da başarılı olması gerektiğine inanıyoruz. Değişen ve küreselleşen rekabetçi dünyada eğitim ve kalkınma önemlidir. OECD'nin raporuna göre; güçlü bir ekonomi için yükseköğretim şart. Bizler de yükseköğretime katılımı arttırmalıyız, kaliteyi arttırmalıyız. Yine ABD'nin Küresel Eğilimler 2025 raporuna göre "Türkiye 2011 – 2017 yılları arasında en hızlı büyüyen OECD ekonomisi olacak."( Kevin Rudd)
Türkiye çok parlak bir gelecek ve yüksek düzeyde umut vaat eden bir ülke. Biz de Gazikent Üniversitesi olarak; şehrimizin, bölgemizin, ülkemizin ve insanlığın sürekli değişen ihtiyaçlarına yenilikçi bir ruhla cevap verecek, sorunlara çözüm üretecek ve toplumun sürdürülebilir refahını sağlayacak nitelikli insan yetiştirmek, küresel değişimi anlayan ve öğrendiklerini sorun çözmede kullanan mezunlar yetiştirmek amacındayız. Bunun için ekonomik, teknik ve sosyal sorunların çözümü için sürekli bilimsel etkinlikler, yurtta ve dünyada üniversiteler, iş dünyası ile işbirliği yaparak sürekli diyalog içerisindeyiz. Şam'da 8-9-10 Şubat'ta yapılan Uluslararası Eğitim Fuarı'na katılarak Suriye ile Gaziantep arasında eğitim alanında da ilişkilerimizi güçlendiriyoruz.
2011 – 2012 Akademik Yılı'nda Hukuk Fakültesi'ni açıyoruz. Fakültemiz her açıdan farklı olacak. 180 ülkeye ihracat yapan bir şehiriz. Biz tüm dünyada iş bulabilecek, diplomasıyla çalışabilecek, 7000 yıllık kültürünü gelecek kuşaklara aktarabilecek mezunlar yetiştireceğiz, mezunlarımız Gaziantep'i çok iyi tanıyacak. Öğrencilerimize iyi bir İngilizce'nin yanı sıra Çince, Japonca, Ermenice, İbranice, Arapça, Kürtçe gibi dilleri öğrenme fırsatı da veriyoruz. Böylece farklılıklara saygılı olmayı, birlikte yaşama kültürünü de öğrenecekler. Küreselleşmede sınır yok. Yeter ki küreselleşmeyi doğru anlayalım ve yararlı bir şekilde kullanabilelim.
Müfredatımız; yeni teknolojilere uygun, öğrenci merkezli, disiplinler arası yaklaşıma sahip, tüm paydaşların katılımına önem veren bir bakış açısıyla hazırlandı. Gazikent Üniversitesi; AB'nin bilgi temelli toplum oluşturma stratejisine uygun olarak, yarattıkları bilginin kullanımını ve ticari etkinlik haline getirilmesinin etkin bir şekilde peşinde olan bir üniversitedir. Üniversitemizin bütün kazancı öğrencilerimiz için harcanıyor, bu da vakıf üniversitelerinin topluma önemli bir katkısıdır. Yine 20 ülkeden birer öğrenciyi burslu okutarak onları fahri elçimiz yapacağız. Bunun dışında 120 yabancı öğrenci hedefimiz var. Yakın zamanda Sürekli Eğitim Merkezimiz hayata geçecek. Gaziantep'in eğitim alanındaki eksiklerini kapatacağız, bölgenin ihtiyaçlarına göre ne gerekirse yapmaya hazırız.
Biz Gazikent Üniversitesi olarak; ülkemizi biraz daha aydınlatmak için, etrafımızdaki ülkelerle işbirliği yapmak, cehaleti yenmek için varız. Cehaleti, yoksulluğu yenmemiz için bizlere destek verirseniz Gazikent'i bir Dünya Üniversitesi yaparız."
Konuşmayı ilgiyle dinleyen İl Genel Meclisi Üyeleri'nin Gazikent Üniversitesi ile ilgili soruları Prof. Dr. İbrahim Özdemir tarafından cevaplandırıldı.