Haberler

Hem Belediye Hem Lise

Abone Ol

Van'ın Muradiye İlçesi Ünseli Beldesi Belediye Binasının Bir Katında Belediye Hizmetleri Verilirken, Diğer İki Katı İse Lise Olarak Kullanılıyor.

Van’ın Muradiye İlçesi Ünseli Beldesi Belediye binasının bir katında belediye hizmetleri verilirken, diğer iki katı ise lise olarak kullanılıyor.

2005 yılında 3 katlı olarak yaptırılan hizmet binası belediyeye fazla gelince AKP’li Belediye Başkanı Mustafa İnci, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’le görüşerek binanın iki katının lise yapılmasını istedi. Bakanlık bu isteği olumlu karşılayınca Ünseli Belediyesi ile Ünseli Çok Programlı Lisesi aynı binada hizmet vermeye başladı. Binada başta temizlik olmak üzere öğrenciler ile belediye personeli işleri ortaklaşa yapıyor.

2007-2008 eğitim dönemine, Muradiye İlçesi’nin 5 bin nüfuslu Ünseli Beldesi’ndeki 161 öğrenci, belediye binasında başladı. Belediye hizmetleri için 2005 yılında yaptırılan 3 katlı binanın iki katı ihtiyaçtan fazla olunca AKP’li Belediye Başkanı Mustafa İnci, boş kalan bu katların lise yapılması için girişimde bulundu. Beldede büyük bir ihtiyaç olan tek lisenin belediye binası içinde açılmasına da bakanlık onay verince odalar sınıflara çevrildi. Belediye hizmetleriyle birlikte eğitim hizmetinin verildiği binada hem öğrenciler hem de personel oldukça memnun.

Emekli öğretmen olan AKP’li Belediye Başkanı Mustafa İnci, öğrenci sesleri arasında hizmet vermenin kendisine ayrı bir mutluluk verdiğini ve işe daha çok motive olduğunu söyledi. Binada aile ortamının olduğunu söyleyen İnci, “Eski öğretmenlik günlerim aklıma geliyor. Sık sık öğrencilerle bir araya gelip sohbet edip sıkıntılarını dinliyorum. Çocukların binada ve bahçede oynayıp bağrışmaları hoşuma gidiyor” dedi.

KIZ ÖĞRENCİ SAYISI DA ARTTI

Eğitime yapılan hizmetin her şeyin üstünde olduğunu belirten Başkan İnci, öğrencilere bir belediye personeli gibi davrandıklarını ve her gün sabah öğrencilerin evlerinden belediye otobüsüyle alınıp, okula getirildiğini, ders çıkışı da evlerine bırakıldığını söyledi. Okulun her türlü ihtiyacını karşıladıklarını da ifade eden İnci, lisenin beldeye yakın olması nedeniyle okuyan kız öğrenci sayısında artış olduğuna dikkat çekerek, “En yakın lise beldeye 20 kilometre uzaklıktaki Erciş İlçesi’ndeydi. Bundan dolayı belde halkı kızlarını okula göndermiyordu. Ancak şimdi kız öğrenci sayısında büyük bir artış var. Daha önce 10 kız öğrenci liseye giderken, şimdi bu sayı 50’ye yükseldi. Bu da ayrıca bir mutluluk veriyor” dedi.

Belediye binasında öğrenciler ve personel büyük bir uyum içinde çalışıyor. Belediyenin okula tahsis ettiği hizmetli camları yıkarken, öğrenciler de fırçalarla sınıfları ve merdivenleri temizliyor. Kimi zaman da itfaiye ile temizlik yapılıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title