Haberler

İstanbul Ticaret Üniversitesi'nden 'Düş Kütüphanesi'

Abone Ol

İstanbul Ticaret Üniversitesi bünyesindeki Üretim Araştırmaları Kulübü, taşrada kütüphanesi olmayan okullara kitap temin etmek için 'Düş Kütüphanesi' isimli projeyi hayata geçirdi.

Daha önce çeşitli illerdeki okullara kütüphane kuran kulüp, son olarak Tekirdağ'ın Mürefte ve Şarköy ilçelerini ziyaret etti. Gittikleri okullarda öğrencilerle bir araya gelen kulüp yetkilileri, ilçelerde 3 farklı kütüphane kurdu.

KÜTÜPHANESİ OLMAYAN OKULLARA KÜTÜPHANE KURULUYOR

Üç yıl önce kurulan Üretim Araştırmaları Kulübü'nün 45 üyesi adına sosyal projeler geliştirmek ve uygulamaya geçirmek için il il dolaşan öğrenciler, önce kütüphanesi olmayan okulları tespit ediyor sonra destek aldıkları şirketlerin sponsorluğunda o okullara kütüphane kuruyor. Bugüne kadar Mardin ve Amasya'da projelerini hayata geçiren kulüp üyeleri, Tekirdağ'da Hayata Dokun Derneği ve AAG Makine sponsorluğunda Hayrabolu, Şarköy ve Mürefte'de belirlediği üç okulda kütüphane kurdu. Sosyal Sorumluluk Değil Toplumsal Zorunluluk sloganıyla sürdürülen Düş Kütüphaneleri kurma seferberliğinin son adresi Şarköy Şehit Öğretmen Neşe Alten İlkokulu Kütüphanesi oldu. Kütüphane, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fatma Nevin Çubukçuoğlu, Okul Müdürü Cengiz Eren, İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü öğrencileri, sponsor firmaların temsilcileri ve öğretmenlerin katıldığı törenle açıldı. Projeden en çok istifade edecek olan öğrenciler ilk günden kütüphane raflarına koşarak aldıkları kitapları incelemeye başladı. Üretim Araştırmaları Kulübü, son organizasyonda sponsorların desteğiyle 4 bin kitap, 5 bilgisayar, onlarca raf, masa ve sandalye temin etti.

ERDOĞAN ALKİN'E VEFA

Öte yandan Hayrabolu'daki Anadolu Lisesinde iki ayrı heyecan yaşandı. Hayrabolu Anadolu Lisesinde hayat bulması için girişimde bulunan İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü'nün gayretleri sonuç verdi. Okul bünyesinde düş kütüphanesi hayata geçirilirken, kütüphaneye geçen aylarda hayatını kaybeden akademisyen Prof. Dr. Erdoğan Alkin'in adı verildi.

İHA

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Tekirdağ Mürefte Şarköy Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title