Haberler

Kayıt parası için "Şehir efsanesi" diyen Bakan Tekin'i zora sokacak video

Güncelleme:
Abone Ol

Yeni eğitim-öğretim yılının başlamasına az bir zaman kala devlet okullarındaki bağış adı altında istenen kayıt parası zulmü devam ediyor. Bu durumu yaşayan bir vatandaş çektiği video ile isyan etti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in "şehir efsanesi" dediği "kayıt ücreti" tartışmasını yeniden alevlendirecek bir video paylaşıldı. Çocuğunu kaydettirmek için gittiği devlet okulunda bağış adı altında kendisinden kayıt parası istendiğini belirten vatandaş çektiği videoda "Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin vatandaşıyız. Devlet okuluna kayıt yaparken para mı vereceğiz?" diyerek tepkisini dile getirdi.

"VERMİYORUM DEDİM, VERMEDİM"

Açıklamasının devamında eline içerisinde Iban bilgilerinin yer aldığı kağıdın tutuşturulduğunu belirten vatandaş, "Okula bağış yapacakmışım. Okulun ihtiyacı olduğunu söylediler. Vermiyorum dedim, vermedim. Siz de vermeyin" dedi.

BAKAN TEKİN NE DEMİŞTİ?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, devlet okullarında istenen kayıt ücretlerine ilişkin yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer vermişti: "Israrlı bir biçimde her ortamda söylüyorum. Bu söylediklerim dışında eğer bir okul yöneticisi okula 'kayıt ücreti' adıyla bir talepte bulunuyorsa, illegal bir iş yapıyordur. Bizim haberdar olmamız durumunda gerekli uyarıları yaparız ama bu, bir şehir efsanesi haline dönüştü."

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Yusuf Tekin 3-sayfa Eğitim Toplum Güncel 3.Sayfa Eğitim Toplum Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (157)

no NAME:

o okulun ıhtıyacları ogrencılerın ıhtıyacları ne olucak.. tmm vermemişin niye carlıyon atarlanıyon . sen verenlerın sırtından beleş gecin . ımkanı olmayanları tenzıh edıyorum orası egıtım yuvası ve imkanı olan hayırsever velıler sayesınde ufak tefek bır cok iş yapılıyor

Yanıtla685716
Alp Alp:

20 yıl önce her öğrenciye tablet verilecekti 20 yıl sonra her öğrenciden 5 top A4 kağıdı isteniyor

21148
Hakan DURMAZ:

o ihtiyacı devlet karşılayacak. karşılayamıyorsa açıklama yapacak biz karşılayamıyoruz velilerden alın diye

1296
Zafer yılmaz :

no NAME: devlet okulundan bahsediyoruz.gönüllü kendi isteğiyle veren imkanları olanlar ile imkanı olmayanları eş tutmak ne kadar cahilce bir yaklaşım. devlet okullarında vatandaşın yasal olmayan hukuk dışı bağış toplamaya mecbur bırakılması yalnızca sömürgeciliktir.Devleti yöneten hükümetler bütün yükü vatandaşın üzerine yüklüyor.Öğretmenler ile vatandaşı karşı karşıya getiriyor. Avrupanın neresinde devlet okulları bu şekilde bir bagıs toplama sistemiyle yürütülüyor acaba.

1883
5 Kolik:

okula yazılan öğrencilerin babasından kesilen vergilerden ödenecek dediğin gibi orası Eğitim yuvası hayır kurumu değil

673
XYZ:

Okullar ve saglik ocaklari özel işletme mantiginda hizmet veriyorlar. Hukumet tek kuruş destek vermiyor. Her gideri kendi ceplerinden karsiliyorlar. Okul muduru maasindan dunya kadar harcama yapiyor. Veli cırlıyor okul bakimsiz diye. Veli olarak ya vereceksin kardesim, ya da seçimlerde sandıkta dogru oy kullanacaksin.

2032
3.DünyaSavaşı:

Alp Alp, 80 yıldır öğretmenler sana şu kırtasiye diye adres veriyodu... Şimid kitaplar ilköğretimde ücretsiz.

104
Rasim Özbay:

Bakan bey vatandaştan o kadar uzak ki gerçekte neler oluyor hiç haberi yok. Bakanım koltuğunuz Soğumaz, kalkın biraz görevli olduğunuz yerlere bi gidin.

Yanıtla116699
Emin :

Alınan okulu söyle işkembedrn atma

419
XYZ:

Saglik ocaklari, okullar devletten cikmis, özel gibi isliyor. Tek kurus yardim vermiyorlar. Ceplerinden karsiliyorlar. Saglik ocaginin klinasi bozulmustu, arkadasimin esi doktordu, arkadasim ozel araciyla klimayi tamire goturup cebinden tamir ettirdi. O gordugumuz her demisbasi, bakimi ceplerinden karsiliyorlar. Bakan bunlarin bilinmesini, duyulmasini istemez tabi.

927
Tüm 157 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title