Haberler

Mülakat sonuçları yarım saat içinde neden kaldırıldı? Bakan Tekin'den açıklama var

Güncelleme:
Abone Ol

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, öğretmen atama sonuçlarının sisteme düşüp geri çekilmesiyle alakalı sessizliğini bozdu. Sonuçların yanlışlıkla açıldığını belirten Bakan Tekin "Bilgi işlemdeki kişi hakkında soruşturma başlatıldı" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın sözleşmeli öğretmenlik mülakat sonuçlarını önce yayınlayıp aradan yarım saat geçtikten sonra kaldırması tepkilere yol açtı. Bu gelişme sonrası gözlerin çevrildiği Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuk olduğu CNN Türk canlı yayınında konuya açıklık getirdi.

"ARKADAŞIMIZ YANLIŞLIKLA BİR TUŞA BASTI"

Bakan Tekin, yaptığı açıklamada "Sistemi açmakla yetkili arkadaşlarımız var. Bir tuşa bastıklarında e devletten gözükecek duruma gelecek notlar. Biz şunu söylemiştik. Danıştay kararını bekliyoruz. Bu karara göre yüzde 50'si veya yüzde 100'üyle atama yapacağız. Fakat önceki Bilgi İşlem Daire Başkanlığındaki bir arkadaşımız yanlışlıkla tuşa bastı. İyi niyet mi ihmal mi onunla ilgili soruşturma açtık" ifadelerine yer verdi.

NE OLMUŞTU?

KPSS'de başarılı olup mülakata giren 60 bin öğretmenden yalnızca 20 bininin ataması yapılacak. Ancak mülakat sonuçları düne kadar açıklanmamıştı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin de sonuçların açıklanmamış olmasını mülakatın kaldırılması için yapılan başvuruya dair Danıştay kararını bekledikleri yönünde gerekçelendirmişti.

Dün e-devlet sistemine giren binlerce sözleşmeli öğretmen adayı mülakat sonuçlarının açıklandığını gördü. Ekran görüntüsü alan birçok aday da sosyal medya hesaplarından mülakatta aldıkları sonuçları paylaştı. Ancak yaklaşık yarım saat sonra sonuçlar kaldırıldı.

Olgun Kızıltepe
Haberler.com - Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin Yusuf Tekin Politika Gündem Eğitim Gündem Eğitim Politika Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (42)

FLOZOF:

Türkiye de 25 yıldır yanlış tuşa basıyor

Yanıtla19488
VEFA:

Şeffaf, denetlenebilir bir yönetim anlayışınız yok. Bu nedenle sonuçlar açıklandı diye endişe ettiniz. Hem hani mülakatı kaldıracaktınız!...

Yanıtla4344
Hikmet Demirci:

Liyakatsiz insanları liyakat gerektiren işlerin başına getirirseniz sonuç bu olur.

Yanıtla5335
Adem Sevindik:

Aklımızla dalga geçiyor.Biz sana yanlışlıkla basmayacağız,bilerek basacağız.

Yanıtla11295
isa yatar:

Komedi ya;))

Yanıtla6224
Anty-Partizan:

TC Ciftligi Gorun Iste..Sizin Yalakalik Yapip Prim Verdiginiz, DEVLET Zannedip STANDARDIZASYONLAR Beklediginiz Bu Siyasi Partili Dallamalar Gene Gunu Kurtarma Derdinde...

Yanıtla10179
Ahmet AKGÜL:

eğitim sistemi abd tarafından yönetiliyor. sağır ismet sayesinde

Yanıtla13239
Burak Üner:

Bu adamda bakan olucak vasıf olduğunu ben düşünmüyorum her işi lakayıt okulları bok götürüyor konumuz değil okul müdürü devletin kapısını kırdırıyor konumuz değil sonuç açıklanıyor yanlışlıkla oldu cemaatlerle protokol yapıyorum diyor utanmadan nasıl bir bakan neye bakıyor…

Yanıtla5154
ERKAN :

Doğru tuşa basmış yanlış olan sizsizniz

Yanıtla7142
F Ö:

İl il sınav kurularının farklı puanlama yaptığı söyleniyor Buda genel bir koordinasyon aynı ölçeğin kullanılmadığını gösteriyor. Yüksek puan alıp düşük puan veren illerde mülakata girenlerin hakkını kim verecek

Yanıtla181
Tüm 42 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title