Haberler

Müstehcen Fıkraya Tepki

Abone Ol

Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş'ın Derlediği 'Hayatın İçinden 303 Fıkra' Adlı Kitapta Yer Alan Müstehcenlik İçeren Bir Fıkra, Öğretmenlerin Tepkisini Çekti.

Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş'ın derlediği ‘Hayatın İçinden 303 Fıkra’ adlı kitapta yer alan müstehcenlik içeren bir fıkra, öğretmenlerin tepkisini çekti.

“Bu fıkra ile öğretmenlik mesleği aşağılanmıştır” diyen Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Recep Gülay, olayı yargıya taşımayı düşündüklerini açıkladı.

Vali Yardımcısı Vural Demirtaş'ın derlediği fıkraları yayımladığı, ‘Hayatın İçinden 303 Fıkra’ adlı kitapta yer alan ‘Biz adamı böyle yaparız’ başlıklı fıkra, öğretmenlerin tepkisini çekti. Eğitim- Sen Trabzon Şube Başkanı Recep Gülay, “Bu fıkra ile öğretmenlik mesleği aşağılanmıştır. Öğretmenler toplumun gözünde küçük düşürülmüştür. Olayı yargıya taşımayı düşünüyoruz” dedi.

TEPKİ ÇEKEN FIKRA

Vural Demirtaş'ın derlediği fıkra kitabının 16'ncı sayfasında yer alan fıkra şöyle:

‘Öğretmen köye tayin olmuş. Köyün yolunu tutmuş. Kravatı, kostümü, fötr şapkası, her şeyi tamam. Ama ne ki bekar. Gel zaman git zaman, bakmış olacak gibi değil. Bekarlık canına tak etmeye başlamış. Yavaş yavaş aranmağa koyulmuş. Sağa- sola, sonra öğrencilere. Sonunda sınıfta genç irisi bir kızı gözüne kestirmiş. Bir gün ders bitiminde allem etmiş kallem etmiş kızı sınıfta bıraktırmış. Ve ne yapıp edip, kürsünün oraya. Ama fötr var, pantolon var, kravat var. Kızı yere yatırmsıyla fötrü kürsünün üstüne, pantonolu da fora aşağıya. Öğretmenin gözü dönmüş vaziyette. Ama tam o sırada kızın babası gelmiş. Bakmış ki ders mers hak getire. Kürsünün ardında kızı yerde. Durum vaziyeti karışık. Üstünde ceket, gömlek, kravat, altı ise çırılçıplak bir hoca. Öğretmen hemen doğrulmuş. Başına fötrü geçirmiş ve bağırmaya başlamış: Sabah erken gel dedim, gelmedi. Yerleri süpür dedim, süpürmedi. Dersini çalış dedim, çalışmadı. Biz adamı böyle yaparız Mehmet Ağa...’

‘SADECE BİR FIKRA’

Trabzon Vali Yardımcısı Vural Demirtaş, kitabın 2 yıl önce yayınlandığını belirterek, “O bir fıkradır. İsteyen beğenir, istemeyen beğenmez. İsmi üzerinde bir fıkra. Bir anlık espriydi. Çocukluktan beri fıkra derleme hobim var. Vali olduktan sonra Trabzon'a atandım. Burada ne yapabileceğini düşündüm ve bu kitabı burada çıkardım. Kitap çıkalı 2 yıl oldu. Şimdi mi uyandılar? Bu kitabı, İlhan Selçuk'a, Emin Çölaşan'a, rahmetli Semih Balcıoğlu'na ve Saygı Öztürk'e gönderdim. Semih Balcıoğlu da bana teşekkür mektubu göndermişti. Bunun içinde mizah var. Müstehcenlik aramamak lazım” dedi.

Vural Demirtaş, bir süre Trabzon Vali Vekilliği görevini de yürütmüştü. Vali Vekilliği yaptığı sırada, Trabzon'da öldürülen Rahip Andrea Santoro'nun anma töreni için Trabzon'a gelen gelen İtalyan Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Kardinal Ruini'yi kabul eden Vural Demirtaş, burada yaptığı bir gafla gündeme oturmuştu. Demirtaş, kabulde yaptığı açıklamada, “Cinayeti hiçbir Trabzonlu tasvip etmedi. Kimseden ‘Oh oldu, iyi oldu’ cümlesini duymadım. Herkes derin üzüntü duydu. Ne yazık ki bu olay oldu, ‘Akacak kan damarda durmaz’ derler. Ama oldu” demişti. Demecinin tepki çekmesi üzerine bir açıklama daha yapan Demirtaş, “Bu sözü onun alın yazısı anlamında kullandım” demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title