Haberler

Nabi Avcı'nın Dağıttığı Kitaplar Onaysız Çıktı!

Abone Ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından dağıtılan, Gülbeddin Hikmetyar'ı överken savaş çağrılarının yapıldığı kitabın Talim ve Terbiye Kurulu onayı olmadığı ortaya çıktı. Bakan ise kitabın içeriği ile ilgili "Yadırganacak bir şey yok" dedi

Okulların açıldığı ilk gün bizzat Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından dağıtılan, içinde Gülbeddin Hikmetyar'ın övüldüğü, savaş çağrılarının yapıldığı şiir kitabının Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçmediği ortaya çıktı. Cahit Zarifoğlu imzasıyla Beyan Yayınları'ndan Nisan 2011′de basılan ve dokuzlu set olarak dağıtılan kitapların, kurulun hiçbir denetiminden geçmediği ve onayının olmadığı öğrenildi.

Benzer kitaplar eğitim ders kitabı olarak değerlendirilmese de yasal olarak "eğitim aracı" kategorisine giriyor. Mevzuata göre ise Talim ve Terbiye Kurulu onayı olmadan hiçbir eğitim araç ve gerecinin okullara girmemesi gerektiği belirtiliyor.

Avcı: Kitapta yadırganacak bir şey yok

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Ankara Altındağ'daki Karapürçek Anaokulu'nun açılışında tartışma yaratan kitap ile ilgili soruları yanıtladı. Söz konusu ifadelerin "Sovyetler Birliği işgaline karşı bağımsızlık mücadelesi veren" Afganistan için yazıldığını söyleyen Avcı, "Yadırganacak bir şey yok" dedi.

sendika.org

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Gülbeddin Hikmetyar Cahit Zarifoğlu Nabi Avcı Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title