Haberler

Okuma Yazmadan Önce Dikkat Eğitimi Gerekli

Abone Ol

Aşamalı Dikkat Etkinlikleri Seti (ADES) ile 4-6 yaşındaki çocuklar dikkat ve hafıza becerilerini alıştırma ve pratikle setin kahramanı Misket eşliğinde eğlenerek yapıyor.

Bilgisayar ve sosyal medyanın hayatımıza her geçen dün daha fazla girmesi nedeniyle özellikle gelişim çağındaki çocuklarda dikkat azalması görülebiliyor.

Kısaca gereken işe, gerektiği kadar süre boyunca odaklanma yetisi olan dikkat ve hafıza becerilerini alıştırma ve pratik yaparak arttırmak mümkün. Okuma ve yazmaya geçiş öncesinde çocuklarda dikkat ve hafızanın geliştirilmesi çok önemlidir. Çünkü işitsel ve görsel ayrıntılara dikkat edebilen bir çocuğun öğrenme becerisi de hızlıdır.

Zambak Yayınları, öncelikle ele alınması gereken 48-72 ay çocuklarına yönelik Aşamalı Dikkat Etkinlikleri Seti'ni (ADES) hazırladı.

Aşamalı eğitim önemli

ADES, çocukların düşünme ve öğrenme becerilerini desteklemek adına birçok etkinlik ve alıştırma sayfası içeriyor. Set, "Seçici Dikkat", "Odaklanma ve Konsantrasyon", "Bağlantısal Düşünme", "Mantık-Muhakeme", "Sezgisel Düşünme", "İşitsel Dikkat ve Hafıza" alanlarına yönelik fasiküller halinde sunuluyor.

ADES'in konularına göre gruplanmış fasiküller halinde olması, özel tasarlanan cevap tablasını kullandırması, interaktif oyun CD'si ile desteklemesi ve çocukların kendi cevaplarını kontrol edebilecekleri cevap anahtarının olması benzerlerinden ayıran en önemli özelliklerden bazıları.

Görsel, zihinsel ve işitsel üst başlıklar, seçici dikkat, odaklanma ve konsantrasyon, sezgisel düşünme, mantık ve muhakeme, bağlantısal düşünme işitsel dikkat ve hafıza alt başlıklarıyla dikkatin her alanına yönelik etkinliğin olduğunu söyleyen seti geliştiren ekipten Uzman Psikolojik Danışman M. Kemal Hayta şöyle konuştu:

"Görsel materyaller sınıf ortamlarda, formel eğitimde çokça kullanılmasına rağmen öğrenciler çoğu zaman sınıfta öğretmeni dinleyerek (işitsel olarak) eğitim-öğretim faaliyetinde bulunuyor. Bu yüzden çocukların işitsel dikkat becerilerini daha anasınıfından itibaren geliştirmek ve daha çok katkı sağlamak için aşamalı dikkat etkinlikleri setinde bir ilk yaptık. İşitsel dikkati geliştirmeye yönelik özel iki kitapçık hazırladık. Öğretmen ya da ebeveyn çocuğa etkinlikleri CD'den dinleterek uygulayabileceği gibi kendilerini de okuyabilirler."

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

Zambak Yayınları Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title