Haberler

Prof. Dr. Oytun Erbaş: Z kuşağı otistik bir kuşak

Güncelleme:
Abone Ol

Prof. Dr. Oytun Erbaş, Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Z kuşağının otizmli olduğu ile ilgili açıklamalar yapan Erbaş, Z kuşağının tekrarlayan davranışlar sergilediğini, sosyal medyada sürekli aktif olduklarını ve genellikle aynı tip gıdalar tükettiklerini belirtti. Ayrıca bu durumun otizmde görülen davranış bozukluklarına benzediğini ve önümüzdeki 10 yıl içinde otizm oranının yüzde 50 artacağını öne sürdü.

Prof. Dr. Oytun Erbaş Haberler.com stüdyosunda sunucu Melis Yaşar'ın konuğu oldu. Erbaş, z kuşağının otizmde görülen davranış bozukluklarına benzer davranışlar sergilediklerini belirtti.

"Z KUŞAĞI OTİSTİK BİR KUŞAK"

Z kuşağının otizmli olduğu ile ilgili açıklamalar yapan Prof. Dr. Oytun Erbaş, "Z kuşağı otistik bir kuşak. Z kuşağının tanısı otizm bence. Tekrarlayan davranışları var, sabahlara kadar bilgisayarda oynayabilirler. WhatsApp'ta konuşabilirler, instagram'da sürekli takılabilirler. Tekrar edici davranışlar yapıyorlar. Aynı tip gıdalar tüketiyorlar. Hamburger yiyorlar, pizza yiyorlar. Aynı görünüşlü, aynı şeyleri yapan, kısıtlı merak sahası olan, artık geniş merakları yok, bir merakı var. Sadece instagram'dan bazı isimleri takip ediyorlar. Yani hep aynı şeyleri. O zaman sayalım, toplum uyuşları kötü, derin arkadaşlıkları yok, yüzeysel arkadaşlıklar kuruyorlar. Medyanın içinde sosyal medyaya gömülmüşler, herhangi bir işte çalışmak istemiyorlar, hep hayal dünyaları var. Kendi dünyaları var. Senin dünyana giremiyor. Bu hareketlerin hepsi 'autistic behavior' olarak geçiyor. Otizmde davranış bozuklukları var, kendi dünyası var ve dış dünyada siz ona müdahale edemiyorsunuz. 10 yıl sonra otizm oranı yüzde 50 artacak. 10 çocuktan 5'i otizm olacak." ifadelerini kullandı.

Prof.Dr. Oytun Erbaş: 'Z Kuşağı Otistik Bir Kuşak'

Haberler.com / Melis Yaşar - Eğitim

Oytun Erbaş Psikoloji Eğitim Sağlık Otizm Yaşam Otizm Psikoloji Eğitim Sağlık Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Toprak Toprak:

Haklı ?100 ama tespitlerinde eksik kalmış z kuşağında negatif anlamda daha çok şey var. Bence ülkemizde insanlar artık üremesin yoksa 15 yıla kalmaz ülke elden gider ülke diye bişe kalmaz.

Yanıtla1354
Tutankamon Hoca:

HERBOKOLOGLAR İŞ BAŞINDA ADAM branşı dışında herşeyi anlatıyor

46
metin kurt:

Çok haklısınız

Yanıtla1137
druen:

bebeklere 40 tane aşı yapılınca otistik olmaları normal...bunu soyleyen o kadar cok doktor var ki.. normalde bebek hastalıklara karsı kendi bagısıklık geliştirmesi gerekirken aşılarla hem bagısıklık sistemi çöküyor hem de yan etkilerinden(veya kasıtlı etkilerden) cok farklı hastalıklara yakanıyorlar. ömür boyu sorunlu bireyler yetiştiriliyor. trump bile bebeklere bu kadar zararlı aşı niye yapılıyor dedi.. saglıksız sürekli hasta bir toplum kurdular... 1-2 nesil sonra ülkeyi suriyelilere bırakaca

Yanıtla1524
Soner Sungur:

Onlarin oldugu asilari bizde olduk zamaninda. Ama bu durum bizim sucumuz prens oglumuz prenses kizimiz. Aman yorulmasin uzulmesin kimseden asagi kalmasin diye sorumluluk yuklemedik. Ortaya sorumsuz hep ben merkezli aman bosver mottolu ukala cocuklar cikti. Biz cektik onlar cekmesinin bedelini çocuklarimiz ödeyecek

00
ida 1915:

Ya Allah aşkına otizm nedir biliyormu bu zad..Allah hiç bir ana babanın başına vermesin,konuşma yoktur,özel ihtiyaçlarını kendisi gideremez,öfke nöbetleri..vs dünya ya geldiğinize pişman olursunuz.Boş muhabbet yapanlara çok kızıyorum.

Yanıtla1116
saftirikasit:

otizm nedir biliyormu diye sorduğun zat zaten otizmli ve aspergel sendromlu olduğunu, eğitimle önemli ölçüde geliştiğini söylüyor heleki bizlerde empati duygusu hiç olmaz ben bunu eğitimle kazandım diyor

11
Yorumcu Davut :

z kuşağı bireylerinin ikinci bi bakış açıları yok. inanılmaz derecede ben merkezci bakış açıları var. kendi işine gelmeyen hiç bir şeyi yapma eğilimleri yok. tipik 80 li yılların şımarık zengin çocuğu. ama kavrama kabiliyetleri üst düzeyde. doğru motivasyonla üst düzey verim alınabilir bu arkadaşlardan. ama bunların mottoları ne kadar ekmek o kadar köfte. kafasına vurup ekmeğini alamazsın bunların elinden. ama kandırarak(pasif yönlendirme ile) alırsın.

Yanıtla116
İbrahim Coşkun:

Doğru z kuşağı na kaldıysak yandık

Yanıtla24
Soner Sungur:

Oglum ne okuyor ne calisiyor sabaha kadar nette çildiracam hicbir amaci yok bu çocugu ölsem evlendirmem bu şartlarda kimsenin kizini yakmaya gerek yok ana baba parasiyla duzen kurulmaz

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title