Haberler

Sbs Adaylarından 'Puanlar Düşürülsün' Kampanyası!

Abone Ol

2013 SBS sona erdi ama tartışmaları da beraberinde getirdi. Bir çok öğrenci, sınavın zorluk derecesinden dolayı dert yanarken kimi uzmanlar da sınavı, son yılların en zor Seviye Belirleme Sınavı olarak yorumladı.

Uzun ve yorucu bir hazırlık sürecinin ardından girdikleri sınavdan hayal kırıklığı ile çıkan öğrencilerin büyük bir kısmı soruların zorluk derecelerine isyan ediyor ve mağduriyetlerinin giderilmesi için Liselerin puanlarının düşürülmesini istiyorlar.

İnternet üzerinden başlattıkları imza kampanyası ile Milli Eğitim Bakanlığı'na seslerini duyurmaya çalışan öğrenciler, liselerin puanlarının düşürülmesini talep ediyorlar.

Kampanyayı başlatan öğrenciler sınavın kendileri için çok zor olduğunu ve bu yüzden yardım beklediklerini de dile getiriyorlar.

İşte öğrencilerin Milli Eğitim Bakanlığı'na yazdıkları yardım çağrısı:

'Biz bu sınava ne büyük hayallerle girmiştik ama 2013 SBS seviyemize uygun değildi.Matematik çok zordu.Haberlerde Matematik sorularının üniversite öğrencileri tarafından bile zor çözüldüğü söylendi.Uzmanlar son 6 yılın en zor SBS si olduğunu söylüyorlar.Türkçe Paragrafları çok uzun ve çok kafa karıştırıcıydı.T.C İnkılap ve Atatürkçülük dersinde bir tartışmalı soru var.Fen ve Teknoloji dersinde anlam kapalılığı olan bir soru var .Ayrıca İngilizce sorularının özel okul seviyesinde olduğu söyleniyor.Bu sınav bizim hayatımızın bir dönüm noktası lütfen bize yardım edin.'

SBS adayları Milli Eğitim Bakanlığı'na; 'MEB Lise Taban Puanlarını düşürsün bu SBS seviyemize uygun değildi. ' diyerek seslendiği imza kampanyasına Milli Eğitim Bakanlığı'nın yanıtı nasıl olacak, önümüzdeki günlerde izleyip göreceğiz.

SBS adaylarının başlattığı imza kampanyasına gitmek için tıklayın!

Kaynak: EgitimNerede.com / Eğitim

SBS Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title