Haberler

Türk Öğrencinin Uluslararası Başarısı

Abone Ol

Japonya'da Düzenlenen 14.dünya Çocuk Resimleri Yarışmasında Türkiye Birinci Oldu.

Japonya'da düzenlenen 14.Dünya Çocuk Resimleri yarışmasında Türkiye birinci oldu.

Japonya'da düzenlenen, 68 ülkeden 46 bin resmin katıldığı 14. Dünya Çocuk Resimleri Yarışması'nda birinci olan, Manisa'nın Salihli ilçesinde yaşayan 3. sınıf öğrencisi Ece Keskiner, Salihli Kaymakamı Mesut Yıldırım tarafından ödüllendirildi.

Salihli 50. Yıl İlköğretim Okulu 3-C sınıfı öğrencisi Ece Keskiner'e hediye verilmesi amacıyla Salihli Kaymakamlığında düzenlenen törende konuşan Kaymakam Yıldırım, Ece Keskiner'in başarısının sadece Salihli'nin değil Türkiye'nin başarısı olduğunu ifade etti.

Yıldırım, “Bu başarıdan Türkiye gurur duymalıdır. Ece'nin bu başarısında ailesinin etkisi mutlaka vardır. Ama bu çocuğun yeteneğini keşfeden bir okulu ve öğretmenleri var. Onlara da teşekkür etmemiz gerekir” dedi.

Ece Keskiner de iki yıldan beri resim yarışması katıldığını belirterek, şöyle konuştu:

“Tempo Sterimar Resim Yarışması'nda Türkiye ikincisi oldum. Bu yıl ilk kez katıldığım 14. Dünya Çocuk Resimleri Yarışması'nda 46 bin resim arasından benim resmim dereceye girerek, dünya birincisi oldum. Çalışmalarım bundan sonra da devam edecek.”

Baba Mehmet ve anne Seçkin Keskiner de çocuklarının resim sevgisinin küçüklükten başladığını, öğretmeninin desteğiyle arttığını söylediler.

Törene İlçe Milli Eğitim Müdürü Vedat Karabıyık, 50. Yıl İlköğretim Okulu Müdürü Zeki Yarıcı ve sınıf öğretmenleri katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title