Haberler

Üniversite sistemi değişiyor mu? YÖK'ten açıklama var

Güncelleme:
Abone Ol

Üniversite sisteminin değişeceği ve yeni bir eylem planının hayata geçmesiyle aynı üniversite bünyesinde hem sağlık hem mühendislik hem de sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği iddiası kamuoyunda infiale neden olmuştu. Bazı basın yayın organlarında da yer alan iddiayı yalanlayan Yükseköğretim Kurulu "YÖK'ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini rica ediyoruz" ifadeleri yer aldı.

Bazı basın yayın organlarında yer alan "Üniversite sistemi değişiyor" iddiası kamuoyunda infiale neden oldu. Gelişme büyük ses getirirken Yükseköğretim Kurulu yaptığı açıklamayla iddiaları yalanlarken bu yönde herhangi bir çalışmanın olmadığını açıkladı.

"BÖYLE BİR ÇALIŞMA BULUNMAMAKTADIR"

YÖK'ten yapılan yazılı açıklamada, "Bugün bazı medya organlarında yayınlanan 'Üniversite sistemi değişiyor' haberi gerçeği yansıtmamaktadır. Kurulumuz tarafından yürütülen böyle bir çalışma bulunmamaktadır. Geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanlığı'nda Kurulumuz tarafından yapılan sunumda; yükseköğretim hayatımız, üniversitelere erişim kapasitesi, akademik üretkenlik, bilimsel araştırma fonları ile halihazırda yürütülmekte olan ihtisaslaşma programı, uluslararasılaşma, kalite ve akreditasyon konuları ele alınmıştır.

Toplantıda ayrıca gelecek 30 yılda dünyada ve ülkemizde yükseköğretimi etkileyecek değişimler ve Yükseköğretim Kurulu'nun geleceğe yönelik vizyonuna yönelik hazırlıkları ve projeleri konusunda, Kurul Başkanı ve üyeler tarafından kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir. Bu çalışmalar, katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Çok verimli gerçekleşen toplantının önümüzdeki günlerde devam ettirilmesi kararlaştırılmıştır" ifadelerine yer verildi.

"YÖK'Ü YIPRATMAYA YÖNELİK HABERLERE İTİBAR ETMEYİNİZ"

YÖK Başkanı Erol Özvar ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımıyla gerçekleşen sunumda hiçbir şekilde üniversite sisteminde değişiklik ile ilgili konuların yer almadığı belirtilerek, "YÖK'ü yıpratmaya ve kamuoyunu yanıtlamaya yönelik olarak yapılan bu habere itibar edilmemesini ve basın yayın organlarının daha sorumlu davranmasını bekliyoruz" denildi.

NE OLMUŞTU?

Türkiye'de üniversite sisteminin, tek alanda eğitim modeliyle köklü bir değişiklikten geçmeye hazırlandığı iddia edilmişti. Cumhurbaşkanlığı'nda yapılan geniş katılımlı bir toplantıda, üniversitelerin belli alanlarda ihtisaslaşması ve bu alanda marka haline gelmesi için yeni bir eylem planının masaya yatırıldığı öne sürüldü. Bu değişikliğin hayata geçmesi durumunda, aynı üniversite bünyesinde hem sağlık hem mühendislik hem de sosyal bilimler gibi farklı alanlarda eğitim verilemeyeceği ifade edilmişti.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Eğitim

Politika Eğitim Güncel Eğitim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (13)

Ali Tokgönül:

Ne oldu , gene ne ters gitti ? Bir işi de doğru yaparsanız şaşarım . Tabi yaaa yaz boz tahtası okullarda olur , çızıktırın, çızıktırın durun . Sizin işiniz gücünüz her şeyi el yordamıyla yapmak . " Akıl olmayınca başta ne kuru da biter ne yaşta "

Yanıtla640
Muhammet:

Milli eğitim bakanı yok öle bişey diyor sen çizktiyor da ciziktiriyor. Kim kimi çizktiriyor?

10
Alkurt:

Cızıgtırın ne ya:)))güldürdün Ali

00
ceyda ihlas:

PISA sonuçlarına göre dünyanın en zeki insanları uzak doğululardır. Ülkemizde sürekli örnek alınan Finlandiya eğitim sistemini konuşalım. Finlandiya halkının da kökeni yine uzak Asya'dır. Sarışın olmalarına karşın genelde kısa boylu ve çekik gözlü olurlar. Dilleri Ural-Altay dil ailesindendir. Ortalama zekaları 104'tür. Bizim ülkemizde ise 90. Finlandiya'da en kötü sistemi bile kullansanız başarı kaçınılmazdır. Onu bunu örnek almayı bırakıp kendi gerçeklerimize uygun bir sistemi getirmeliyiz.

Yanıtla68
Ser_hat:

Finlandiyanın nüfusuna bak.toplam nüfusu bizim anasınıfı öğrenci sayımızdan azdır faliba

04
Ser_hat:

Eksi bilmem kaç fizik netiyle Fizik bölümü kazanılıyorsa neyin yıpranması bu

Yanıtla012
peder ozonyo:

Keşke iddialar doğru olsaydı.

Yanıtla210
bekir yapici:

neye yok dedilerse aslinda ya oldugu veya planlandigina defalarca sahit olduk, birakin kurum ve kuruluslari ekonomiyi egitimi adaleti ülkeyi halkinla birlikte komple yaz boz tahtasina cevirdiler icinden cikilmaz hale getirdiler bu tahribat 15 - 20 yilda bile düzeltilemez.

Yanıtla06
metin:

Üniversiteler özellikle teknik alanlarda çağın çok gerisinde kaldı. Bunun kök nedeni üniversitelerin içine kapanmasına neden olan özlük sistemi ve kurum içi düzenbazlıklar ile liyakatın ayak altı edilmiş olmasıdır. Öğretim üyeleri kimsenin umurunda olmayan adı makale olan sen beni yaz, ben seni yazayım gidip duyuyor. Dersler ve öğrenciler kimsenin umurunda değil. Doğrudan emeği olmadığı halde üst yöneticilerin aldığı döner sermaye paylarını, sınav ücretlerini sıfırlayın.

Yanıtla03
metin:

Doktorasını bitireni bin türlü bariyerle bekleten sistemi, akademik terfiyi hakettiği halde bunu bölüm başkanının, dekanın, rektörün gıcır keyfine bırakan ve kadro ilanına bağlayan düzeni bitirin. Geriye dönük dil puanlarını ve diploma geçerliklerini kontrol edin bakalım neler çıkıyor. Gerçekten sistemin iyileştirilmesinde samimi iseniz, bunu YÖK'e ve rektörlere sormanıza gerek yok. Onlar yetkilerini ve gelirlerini kaybetmeyecekleri bir düzen isterler.

Yanıtla03
Tüm 13 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title