Haberler

Öğrenciler, kadına şiddet ve cinayet olaylarına öfkeli, protestolar devam ediyor

Güncelleme:
Abone Ol

Son zamanlarda yaşanan vahşet haberlerine tepki gösteren üniversite öğrencileri, Türkiye genelinde protestolar düzenliyor. Kampüslerde siyah giyinme kararı alan ve yürüyüş yapan öğrenciler, "Susma sustukça sıra sana gelecek", "Hak, hukuk, adalet" naraları atarak katledilen kadınlar için adalet istedi.

Türkiye'yi yasa boğan kadına yönelik şiddet ve cinayet haberlerinin art arda gelmesi üzerine üniversite grupları, protestolar organize etti. Kampüslerde siyah giyilmesi için çağrılarda bulunuldu. Birçok öğrencinin çağrıya uyduğu, sosyal medyada paylaşılan fotoğraflardan da görüldü. Tüm öğrencilerin siyah giydiği kareler sosyal medya hesaplarından yayılırken birçok öğrencinin toplanarak gösteri yürüyüşleri yaptığı görüldü.

Üniversiteler siyaha büründü, öğrenciler yasta

9 yaşında Narin Güran'ın korkunç bir şekilde öldürülmesinin şoku atlatılamamışken peş peşe vahşet haberleri gündeme gelmeye başladı. 2 yaşındaki Sıla bebeğin cinsel istismara ve şiddete uğraması, Semih Çelik isimli 19 yaşındaki caninin yaşıtı iki genç kızı, Ayşenur Halil ve İkbal Uzuner'i katletmesi derken aynı gün içinde İstanbul'un göbeğinde bir kadına cinsel istismar görüntülerinin ortaya çıkması infial yarattı. Tüm bunların üstüne bugün bir de Sıla bebekten acı haber geldi. Kadınlara yönelik tüm bu cinayet ve cinsel istismar haberleri üniversite öğrencilerine pes dedirtti. Sosyal medya platformlarından duyurular yapan öğrenciler, siyah giyinerek fakülteleri siyaha büründü.

Üniversiteler siyaha büründü, öğrenciler yasta

Kaynak: Haberler.com / Eğitim

Kadına şiddet Sosyal Medya Cinayet Türkiye Eğitim Yaşam Hukuk Medya Eğitim Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title