Haberler

Yazıcı Eğitim ve Öğretim Kampüsü Açıldı

Abone Ol

Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi S. Vehbi Yazıcı'nın ve Yazıcı ailesinin katılımıyla Yazıcı Eğitim ve Öğretim Kampüsü açıldı.

Kuruluşundan bu yana, Anadolu insanının yanında olmayı kendine ilke edinen Anadolu Vakfı'nın Aksaray'da yaptırdığı; Yazıcı Eğitim ve Öğretim Kampüsü'nün açılış töreni, üst düzey bürokratlar, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan ile Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi S. Vehbi Yazıcı'nın ve Yazıcı ailesinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Anadolu Grubu'nun katılımcı ve paylaşımcı bir nesil yetiştirme hedefiyle 1979 yılında kurduğu Anadolu Vakfı, Anadolu'nun ihtiyaç sahibi bölgelerine kalıcı eserler bırakmaya devam ediyor.

Vakfın, Aksaray'da yaptırdığı, Yazıcı Eğitim ve Öğretim Kampüsü'nün açılış töreni, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, Aksaray milletvekilleri ve Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan'ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Aksaray, Konya Bulvarı Terminal Yolu üzerinde, 17.000 m² alan üzerine kurulan Yazıcı Eğitim ve Öğretim Kampüsü'nde; Kız Teknik Meslek Lisesi, Kız Yurdu ve kapalı spor salonu yer alıyor. Toplam 1.150 öğrenci kapasiteli Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde Aksaray ve çevre illerden gelen öğrenciler, yıllarca usta-çırak ilişkisiyle öğrenilen meslekleri, profesyonellerden alacakları bilgilerle, uygulayarak hayata geçirebilecekler. Necmiye-Mehmet Yazıcı Kız Öğrenci Yurdu, 200 yatak kapasitesiyle, ihtiyacı olan öğrencilerin barınma gereksinimlerini karşılayabilecek, modern şartlarda konaklamalarını sağlayacak. Öğrenciler, kampüs içinde açılışı yapılan Naciye Yazıcı Spor Salonu'nda ise, vücut gelişimlerine yardımcı olacak tüm spor dallarını uygulayabilme şansına sahip olacaklar. 120 öğrenci kapasiteli Uygulama Anaokulunda ise, anaokulu öğretmenleri, üniversitelerin çocuk gelişimi eğitim öğretmenliği, okul öncesi eğitim öğretmenliği ve zihinsel engelliler öğretmenliği gibi bölümlerde eğitim gören öğretmen adayları staj yapabiliyorlar.

Açılı töreninde yaptığı konuşmasında, geleceğe kalıcı eserler bırakmaya verdiği önemin altını çizen, Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, "Aksaray ilinde daha önceki eserlerimizin yanına, Yazıcı Eğitim ve Öğretim Kampüsü gibi modern bir tesis eklemekten mutluluk duyuyoruz. Bu kampüs sadece Aksaray'a değil, Orta Anadolu'da bulunan çevre illere de hizmet edecek. Gençlerimiz, modern eğitim tüm gereksinimlerine bu kampüste sahip olabilecekler. Bu kurumda aldıkları eğitimle yetkin birer genç olarak onlar da gelecek nesilleri yetiştirecekler" dedi. Anadolu Vakfı'nın bugüne kadar 20 binin üzerinde gence burs verdiğini belirten Özilhan, kampüsün tüm süreçlerine verdikleri desteklerden ötürü Milli Eğitim Bakanı, Aksaray İl Milli Eğitim Müdürü ve kamu yöneticilerine teşekkürlerini sundu.

Anadolu Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi S. Vehbi Yazıcı ise, Yazıcı ailesinin de Aksaraylı olduğunu ve Anadolu Vakfı ile memleketlerine kalıcı eserler bırakmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirttiği konuşmasının devamında, "Anadolu Grubu, bu toprakların insanlarına verdiği değeri, Anadolu adını şirket isminde taşıyarak gösteriyor ve önemli bir misyonun bayraktarlığını yapıyor. Bu topraklarından gelmiş iki aile olan Yazıcı ve Özilhan ailelerinin geçmişi yıllara dayanan ortaklığı aslında bizlere, Anadolu insanının paylaşımcı, girişimci ve yetenekli yapısını hatırlatıyor. Kurucularımızın yaşamları boyunca en büyük inançları, geldikleri yeri unutmamak ve her zaman insana yatırım yapmak oldu. İnsana yatırım yaparken aynı zamanda vatanına, milletine faydalı gençler yetiştirmek de bu inançlarının hayata geçmesini sağladı" dedi.

Yazıcı Eğitim ve Öğretim Kampüsü öncesinde Anadolu Vakfı Aksaray'da; Mustafa Yazıcı İlköğretim Okulu, Nuri Yazıcı Kız ve Erkek Öğrenci Yurdu, Naciye Yazıcı Kapalı Spor Salonu ve Niğde Üniversitesi Fakülte Binası'nı hayata geçirmişti.

Kaynak: Bültenler / Eğitim

Konya Eğitim Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title