Haberler

YKS'de çıkan Oppenheimer sorusu, filmi izlemeyenleri pişman etti

Güncelleme:
Abone Ol

YKS'nin ilk oturumu TYT dün tamamlandı. Sınavda Oscar alan Oppenheimer filmiyle ilgili sorulan soru dikkat çekti. Amerikalı fizikçi Oppenheimer hakkında sorulan soru sosyal medyada en çok konuşulan konular arasına girdi. Pek çok aday, Oppenheimer'ın hayatını konu alan filme gitmediği için pişman olduğunu belirtirken Barbie ile yapılan kıyaslamalar ise tebessüm ettirdi.

Ölçme Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın ( Yks ) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi ( Tyt ) 8 Haziran 2024 saat 13.00'te tamamlandı.

SORU, FİLMİ HATIRLATTI

Sınavda sorulan bir soru sosyal medyanın gündemine oturdu. Amerikalı fizikçi Robert Oppenheimer ile ilgili sorulan soru, geçen yıl vizyona giren Oppenheimer filmini hatırlatarak farklı yorumlara neden oldu.

Yks'nin TYT oturumunda sorulan soru ve cevapların araştırılması sırasında sınavda sorulan Oppenheimer'la ilgili soru, Amerikalı fizikçinin hayatını konu eden filmi hatırlattı.

"BARBIE YERİNE OPPENHEIMER'A GİTMELİYDİM"

Oppenheimer, sınavın ardından X'te gündem olurken Oppenheimer filmini izleyen sosyal medya kullanıcıları soruda zorlanmadıklarını belirtti. "Barbie yerine Oppenheimer'a gitmeliydim." yorumu ise tebessüm ettirdi.

İşte sosyal medyada YKS sonrası ortaya çıkan Oppenheimer yorumlarından bazıları:

YKS'de Oppenheimer sorusu olay oldu

YKS'de Oppenheimer sorusu olay oldu

YKS'de Oppenheimer sorusu olay oldu

YKS'de Oppenheimer sorusu olay oldu

ROBERT OPPENHEIMER KİMDİR?

1904 yılında dünyaya gelen Julius Robert Oppenheimer,2. Dünya Savaşı sırasında Los Alamos Laboratuvarı'nı yönetmiş Amerikalı bir teorik fizikçiydi. İlk nükleer silahın icadını sağlayan araştırma Manhattan Projesi'ndeki önemli rolünden dolayı "Atom bombasının babası" olarak biliniyor.

Haberler.com / Selahattin Demirel - Eğitim

Alan Oppenheimer Sosyal Medya Kültür Sanat Oppenheimer Eğitim Medya TYT YKS Eğitim Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (21)

Abdullah KARAMAN:

Bizim sınavlarımızda bunların ne işi var? Bunun yerine bizim binlerce yıllık tarihimiz ile ilgili bir soru bulamadınız mı?

Yanıtla101189
Cemal Zenginyurt:

Oppenheimer'i sen şarkıcı falan mi saniyorsun? Fizik ilminin ehli olan Oppenheimer ile alakali soru sorulmasi gayet anlaşılabilir. Bununla birlikte 2. Dünya Savasi'nin kati sonucuna tesir eden projenin de mimaridir. Keske biraz malumata sahip olsaydiniz.

35132
D:

Katılıyorum. Bir ara lgbt li birinin şarkı sözünü sormuşlardı.

3468
Abdullah KARAMAN:

Cemal bey keşke onu bildiğiniz kadar Fiziğin babası El ceziriyi de bilseydiniz

2251
D:

Adam binlerce insanın katili atom bombasının mucidi bildiğim kadarıyla.

827
D:

Gerek felsefi gerek edebi gerek dini gerek tarihi ve gerekse de bilim alanında binlerce eser ve kişi var bizim kültür ve medeniyetimizin. Hal böyleyken bula bula sadece yabancıların veya kültürümüzden kopmuş kişileri her defasında gençlere lanse etmeye çalışmak bilim insanlarını tanıtmaktan öte yabancılaştırmayı sevdirmekten başka birşey değildir. Çünkü her sene aynı şey yapılıyor. Bir ara lgbt li birinin şarkı sözlerini sormuşlardı.

Yanıtla3949
Gerard Dirivia:

Se.Ta.Bi.Ök

10
Osman Öner:

Hükümete yaraşır bir soru, ne de olsa Amerika dan gelenler yönetimi

Yanıtla2428
Sinan Bulduk:

Atom bombası içinde patlıyordur şimdi

Yanıtla533
Barış Işık:

işte bu demek oluyorki bizde eğitim sistemi tamamen batı ülkelerin eğitim sistemine geçmiş olduğunu örneğidir bizler neredeyse kendi kültürümüzden uzak batının kültürüne yöneltilmiş oluyoruz bidahiki sınava girecek öğrenciler batılı ülkerin kültürünü geçmişte neler yaşanmış kimler ne yapmış. buda batılara medeniyet kalıbı bizlerinde onları takip etmemizi anlamına geliyor

Yanıtla64
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title