Haberler

125 yıllık ünlü pastane devi ekonomik krize dayanamayıp iflas etti

Güncelleme:
Abone Ol

Küresel ekonomik kriz son dönemde bir çok şirketin iflas bayrağını çekmesine neden olurken halkaya eklenen son firma Almanya'da 125 yıldır faaliyette olan pastane devi Mälzer oldu. Eylül ayının sona ermesiyle ekonomik baskılara daha fazla dayanamayan pastane zinciri, son şubenin kapısına bir not bırakarak kendilerini tercih eden müşterilerine teşekkür etti.

125 yıl boyunca Berlin'de hizmet veren Mälzer Pastaneleri kapanma kararı aldı. Ekonomik baskılara dayanamayan Mälzer Eylül ayının sona ermesiyle birlikte faaliyetlerini durdurdu.

ALMANLARIN VAZGEÇİLMEZİYDİ

Steglitz, Wilmersdorf ve Schöneberg'deki 5 şubesi ve geniş hizmet ağı ile birlikte Almanların vazgeçilmezi haline gelen pastane zinciri artan maliyetler sonucu iflas etti.

125 yıllık ünlü pastane devi ekonomik krize dayanamayıp iflas etti

MÜŞTERİLERİNE TEŞEKKÜR NOTU BIRAKTI

Pastane yaz aylarında konkordato talebinde bulunsa da girişimler sonuçsuz kaldı ve kapanma kararı aldı. Steglitz'deki son şubenin kapısına bir not bırakan şirket yıllardır kendilerini tercih eden müşterilerine teşekkür etti.

Kökleri 1899 yılında kurulan "İlk Rhineland Fırını"na kadar uzanan firma Berlin'in simge mekanlarından biri haline gelmişti.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Gastronomi Almanya Ekonomi Dünya Eylül Gastronomi Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (27)

zebil animation:

geçende papua yeni gine de bir tane bakkal iflas etmişti neden haber yapmadınız

Yanıtla37290
Feti Yalcinkaya:

32 yıldır Almanya’da yaşıyorum böyle bir pastane adını ilk defa duyuyorum. Biraz araştırdım meğerse Berlin’de faaliyet gösteren yerel bir pastaneymiş. Habere bakılırsa Almanyanın dev şirketi gibi okuyucularına duyuruluyor. Böyle yerel pastaneler dünyanın her yerinde her gün birileri iflas eder birileri açılır. Bunun küresel krizle bir alakası yok

Yanıtla27288
Aykut Kalanoğlu:

Bizim basın abartmayı şişirmeyi yandaşlık yapmayı çok sever kardeş biz alışkınız sizde alışın !

439
girilmez:

Türkiye de esnaf kan ağlıyor dediklerinde kriz var diye yayagara kopuyor

118
Yorumcu:

pensilvanya

49
Erol Birol :

Hangi dev şirket yahu milletle alay geçmeyi bırakın artık.

Yanıtla12117
ibrahim ibrahim:

Almanya bizi kıskanıyor :)

Yanıtla2784
3.DünyaSavaşı:

haberin içeriğinden bi haber bu yoruma 79 kişi onaylamış. kafalar bin beş yüz. pet şişeye neden oy verdiğini çok iyi anlıyorum şimdi

01
GÖKHAN UZUNALİ :

Ve gözümden pıt diye yaşlar düşüyor şu an.

Yanıtla1594
Turgut KARAÇAY:

Dalgami geçiyorsunuz, Türkiyede kapananlari haber yapacaksiniz...

Yanıtla1585
Tüm 27 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title