Haberler

13. İmob Fuarı Açıldı

Abone Ol

Yaklaşık 600 firmanın katıldığı, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen IMOB-İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Yaklaşık 600 firmanın katıldığı, bu yıl 13'üncüsü düzenlenen IMOB- İstanbul Mobilya Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

T.C Ekonomi Bakanlığı, Mobilya Sanayicileri ve İşadamları Dernekleri (MOSFED), CNR Expo, İhracatçı Birlikleri ve KOSGEB'in destekleriyle düzenlenen 13. İMOB fuarı 24-29 Ocak'ta CNR Expo Yeşilköy Fuar Alanında kapılarını açtı.

Fuar açılışına İstanbul Valisi Vasip Şahin, MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu ve iş adamları katıldı.

Fuar kapsamında gelenekselleşen MOSFED Gala Programı ile "Küresel Rekabette Türkiye Mobilyası" temasıyla Mobilya Zirvesi de gerçekleştirilecek.

Fuar kapsamında modern, klasik ve modüler mobilyalar, ofis mobilyaları, yemek odası, yatak odası, bebek, çocuk ve genç odası mobilyaları, oturma grupları, yatak ve mobilya aksesuarları olmak üzere Türk mobilyasının en güzel örnekleri ziyaretçilerle buluşacak.

İMOB mobilya fuarına Körfez Ülkeleri, Kuzey Afrika ve Balkanlardan gelecek ticari heyetlerin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl 12'ncisi düzenlenen ve 524 firmanın katıldığı İMOB fuarına 114 farklı ülkeden 32 bin 784'ü yabancı, 115 bin 437 yerli 148 bin 221 kişi ziyaret etmişti.

"Hem ülkemizi tanıtıp hem de iş adamlarına yeni imkanlar sunuyoruz"

13. CNR İMOB Mobilya Fuarında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, "Fuara 150 bin civarında katılımcı bekleniyor. İstanbul'da bu rakamlara alıştık, artık daha fazlasını bekliyoruz. İhracat konusunda 2 milyar 700 milyon dolarlık rakam az bir rakam değil. Türkiye 2000'lerin başından beri çok iyi bir yolda. Her alanda çok iyi bir yola girdik. Hedeflerimize bir bir ulaşıyoruz. Hem ülkemizi tanıtıp hem de iş adamlarına yeni imkanlar sunuyoruz." dedi.

Türkiye'nin sürekli hedef alındığına dikkat çeken Şahin, "Gezi olayları, 17-25 Aralık derken en sonunda da istiklalimizi hedef alan 15 Temmuz kalkışması ile karşı karşıya kaldık. Biz bu oyuna gelmeyeceğiz. Şu anda iş adamlarımızın ve müteşebbislerimizin yapmaya çalıştığı bu aslında. Daha çok yatırım yapacağız, daha çok istihdam oluşturacağız. Aksi takdirde gerileriz, sendeleriz ve düşeriz. Daha çok üreterek bu girdabı fırsata çevireceğiz. Ürün miktarı bazında ihracatımızı artırdık. Bu dönemi fedakarlık ve cesaretle geçirmek zorundayız. Elimizden gelen desteği sağlamaya çalışıyoruz." diye konuştu.

"2023'te 10 milyar dolarlık ihracat yaparak katkıda bulunacağız"

MOSFED Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Güleç ise dünya ticaret pastasından yüzde 1,5 üzerinde pay almak istediklerini belirterek mobilyacıların 2023 yılında 10 milyar dolarlık ihracat yaparak katkıda bulunacaklarını söyledi.

Sektör olarak 2002'den beri büyüyerek ve sürekli dış ticaret fazlası verdiklerini kaydeden Güleç şunları kaydetti:

"O günden bugüne yaptığımız yatırımlarla dünyanın 12'nci ihracatcısı, 13'üncü üreticisi olmayı başardık. Son 5 yılda ihracat'ta 12 basamak birden yükseldik. Her yıl bu gelişimi devam ettiriyoruz. Çok kısa zamanda dünyada ilk 5 mobilya ülkesinden birisi olacağız. Bu süre zarfında bize desteklerini esirgemeyen başta sayın cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, hükümete teşekkür ederiz.

Bugüne kadar çok başarılı bir performans gerçekleştirdik ama maçın artık 2'inci yarısındayız. Bugünkü dünya 2002-2016 arasında başarı hikayemizi harekete geçirirken kullandığımız enstrümanlardan daha fazlasına ihtiyacımız olduğunu gösteriyor. Dünyayı tanıyan girişimci mobilyacımız var. Konsept geliştiren tasarımcılarımız var. Bu noktada sektör olarak daha güçlü bir ivme yakalamak için bir ve beraber olup daha çok çalışmalıyız, artık mobilya sektörünü tek bir fuar altında buluşturmalıyız."

Kaynak: AA / Ekonomi

Vasip Şahin İstanbul Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title