Haberler

2. Çeyrek Büyüme Verileri

Abone Ol

ANGİAD Başkanı Değer: "İş dünyası olarak tek arzumuz büyümenin devam etmesi. Bunun için de üretimin yanı sıra iç talebi de arttırmak zorundayız"

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, iş dünyası olarak tek arzularının büyümenin devam etmesi olduğunu belirterek, bunun için de üretimin yanı sıra iç talebin de artırılması gerektiğini bildirdi.

Değer yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) 2013 yılı Temmuz ayı sanayi üretim endeksi verilerini değerlendirdi.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin temmuzda geçen yılın aynı ayına göre yüzde 4,6, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin ise bir önceki aya göre yüzde 0,9 arttığına dikkati çeken Değer, üretim artışında, ihracatın etkisinin de büyük olduğunu ifade etti.

Değer, mevcut global sorunlara rağmen Türk sanayi üretiminde artış yaşanmasının çok önemli olduğunun altını çizerek, dünyada çok ciddi bir belirsizliklerin yaşandığını, ekonomik ve siyasi alanda yaşanan bu belirsizliklere rağmen, ihracatın da büyük katkısıyla sanayi üretiminde yaşanan artışın memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

İş dünyası olarak tek arzularının büyümenin devam etmesi olduğunu belirten Değer, bunun için de istikrarın öncelikle kurda sağlanması, üretim artışıyla birlikte iç talebin de artması gerektiğini belirtti.

Sanayi üretim endeksindeki bu artışla birlikte, üçüncü çeyreğe umutla başlandığının altını çizen Abdullah Değer, "Umudumuz üçüncü çeyrekte büyümenin en azından beklentiler doğrultusunda gerçekleşmesi. Temmuzdaki büyümenin sonraki aylarda da devam etmesi halinde, üçüncü çeyrekte büyüme beklentileri aşabilir. Bizim de tahminimiz büyümenin üçüncü çeyrekte ve yıl sonunda yüzde 3.5 civarında olacağı yönünde" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Abdullah değer Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title