Haberler

20 İlde Elektrik Gece Yarısı Kesildi

Güncelleme:
Abone Ol

Türkiye iki hafta önce yaşanan elektrik kesintisinin şokunu yaşarken, önceki gece yeni bir elektrik kesintisiyle karşı karşıya kaldı.

Geçtiğimiz Cumartesi günü saat 24.00'e doğru, büyük bölümü Doğu ve Güneydoğu'da elektrikler bir anda kesildi. TEİAŞ'ın sisteme müdahalesiyle sorun Türkiye geneline yayılmadan, bölgesel düzeyde kontrol altına alındı.

BÜYÜK TEHLİKE ATLATILDI

25-30 dakikalık kesintiden sonra illere elektrik verilmeye başlandı. Türkiye 31 Mart'ta, TEİAŞ Genel Müdürü Kemal Yıldır'm istifasıyla sonuçlanan tarihinin en büyük elektrik kesintisini yaşamıştı, önceki gece de Batı illerindeki santrallar PMUM'da fiyatlar düşük olduğu için üretim yapamadı.

GÜÇLÜKLE MÜDAHALE EDİLDİ

Batı illerinin elektrik tüketimi ihtiyacının Doğu'daki HES'ler ve Çukurova'daki bazı santrallardan karşılanması zorunlu hale geldi. Bu zorunluluk ise iletim sistemini zorladı.

20 İLİ KAPSADI

Başta Doğu ve Güneydoğu olmak üzere 20'yi aşkın ilde elektrik kesintileri yaşandı. TEİAŞ hızla müdahale ederek, kesintinin Türkiye geneline yayılmasını engelledi.

İSTANBUL'DA VAR

İstanbul'un Kadıköy başta olmak üzere saat 22.00 itibariyle elektirikler kesildi. Saat 24.00 gibi kesintinin kapsamı büydü.

PMUM FİYATLARI TARTIŞILIYOR

İki elektrik kesintisinde de PMUM'da oluşan düşük fiyatların etkisi öne çıktı. Enerji sektörü uzmanları PMUM'da günlük ortalama elektrik fiyatlarının 8-10 kuruşa düştüğünü belirterek, "Doğalgaz santrallarının sadece doğalgaz maliyetleri 17 kuruş. Batı'da yer alan, bazı santralların bu fiyatlarla talebi karşılaması mevcut koşullarda çok zor" diye konuştu. (Kaynak: Habertürk)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Kemal Yıldır İstanbul Türkiye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

kerem guneymobilWeb@haberler.com:

Oy calma hazirligi bu

Yanıtla222
Sivas Mobil-IOS:

Aklınızı başınıza alın,AKP sayesinde 14 yıldır 1 kez böyle oldu.

Yanıtla115
Bin atmasyon el yalan:

Fuat Avni yazdi en büyük kesintiyi seçim gecesı yapacaklar. . . .

Yanıtla214
miladi-osmanliMobil-ANDROID:

provaya devammm..

Yanıtla211
yilmazMobil-ANDROID:

defol artik akp

Yanıtla38
gürkan altinMobil-ANDROID:

bunlar iyi gunlerimiz..

Yanıtla07
harun sefaMobil-ANDROID:

niye dogu ve guney dogu vayy akp sen paralari caldin yetmedi simdi gozun oylarda calma hazirligini yapiyonn insallah bdp kazanir .

Yanıtla23
Didimli:

Yine secim öncesi seslik olmasin!

Yanıtla13
hasan tahsin:

bu nasıl bir oyun ya!. . kesintiler zam habercisi olmasın. . .

Yanıtla02
nuh arslan:

bence ELEKTRİK ÜRETİM A. Ş. elindeki doğalgaz santrallerini kesinlikle elinde tutması gerekir. piyasa dengelerini karumada çok güçlü bir silahtır. Siz silahı özele verirseniz. her zaman kurşun yeme imkanına sahipsiniz.

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title