Haberler

2012 Yılı Büyüme Rakamları Açıklandı

Güncelleme:
Abone Ol

Genç Girişim ve Yönetişim Derneği, 2012 büyüme rakamlarını düşük ancak dünyadaki kriz ortamında başarılı buldu.

Hüseyin Karatepe - Genç Girişim ve Yönetişim Derneği (GGYD) Başkanı Nezih Allıoğlu, Türkiye'nin 2012 yılındaki büyüme rakamlarının düşük ancak dünyadaki kriz ortamına bakıldığında başarılı olduğunu söyledi.

AA muhabirine Türkiye ekonomisinin 2012 yılına ilişkin büyüme rakamlarını değerlendiren Allığlu, söz konusu rakamların iş dünyasını şaşırtmadığını, büyümenin beklentileri yönünde gerçekleştiğini ifade etti.

Türkiye'nin ihracattaki en büyük pazarı olan Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde ekonomik kriz yaşandığına dikkati çeken Allıoğlu, ülkelerin krizden çıkmak için borçlandığı bir dönemde Türkiye ekonomisinin yüzde 2,2 büyümesinin küçümsenmemesi gereken bir başarı olduğunu kaydetti.

Küresel ekonomide görülen yavaşlama ve kriz ortamı ile bölgede yaşanan olaylara karşın elde edilen bu büyümenin başarı göstergesi olduğunu vurgulayan Allığlu, "2012 yılı, ekonomik büyümedeki yavaşlamaya rağmen Türkiye için iyi bir yıl olmuştur. Cari açığa bakıldığında bir önceki seneye göre daraldığını, enflasyonun düştüğünü, işsizliğin azaldığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Allıoğlu, ihracatta elde edilen başarının da göz ardı edilemeyeceğini belirterek, ihracatın 2012 yılına ilişkin söz konusu büyüme rakamlarına da katkısının büyük olduğuna işaret etti.

-"2013'te büyüme hızlanır"-

Allığolu, 2013 yılının büyümenin hızlandığı bir yıl olacağına inancını dile getirdi.

Özellikle iç talepte hızlı bir toparlanmanın sağlanması gerektiğine vurgu yapan Allıoğlu, bu çerçevede özel sektörün karşılaştığı sıkıntılarının giderilmesinin, piyasaları da canlandıracağını söyledi.

Ekonomi yönetiminin büyümede mümkün olduğunca "sert fren"den kaçınmasının, yatırımların ve taleplerin azalmasını önleyeceği değerlendirmesini yapan Allıoğlu, şöyle devam etti:

"Büyümenin yalnızca ihracat artışına değil, iç piyasaya da dayalı olabilmesi için ekonomi yönetiminin özel sektörü destekleyici adımlar atması gerekmektedir. 2013 yılı ve sonrasının büyüme rakamlarının yüzde 5'in üzerinde olabilmesi için tedbir şart."

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA / Ekonomi

Hüseyin Karatepe Avrupa Birliği Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title