Haberler

Nobel Ödüllü Acemoğlu, son seçimlerde Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapmış

Güncelleme:
Abone Ol

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi tarafından açıklanan 2024 Nobel Ekonomi Ödülü kazananları arasında bulunan Daron Acemoğlu'nun Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanlığını yaptığı ortaya çıktı.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi'nde düzenlenen basın toplantısında, Nobel Ekonomi Ödülü'nün kazananları duyuruldu. 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'ne, kurumların oluşumu ve refaha etkilerine ilişkin çalışmalarından dolayı Daron Acemoğlu, Simon Johnson ve James Robinson layık görüldü. Nobel Ekonomi Ödüllü Daron Acemoğlu'nun, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun ekonomi danışmanlığını üstlendiği öğrenildi.

Kılıçdaroğlu, Acemoğlu'nun başarısını şu ifadelerle kutladı: "Başarılı çalışmalarıyla 2024 Nobel Ekonomi Ödülü'nü kazanan ve bizleri gururlandıran Prof. Dr. Daron Acemoğlu'nu yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Ülkemiz dünyaya çok büyük cevherler hediye etti. Er ya da geç kendi parlak beyinlerinden yararlanmayı da öğrenecek!"

DARON ACEMOĞLU KİMDİR?

Daron Acemoğlu, 1993 yılından beri Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) akademik kariyerine devam ederken 2000 yılında ekonomi profesörü ünvanını aldı. Acemoğlu, siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği, çalışma ekonomisi, iktisat teorisi ve beşeri sermaye ve eğitim konularında çalışmalar yapıyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Kemal Kılıçdaroğlu Daron Acemoğlu Ekonomi Eğitim Dünya İsveç Eğitim Dünya Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

Taner Gürbüz:

Var abi ülkede akp den üstün beyinler var ama bizde bu adamları seçecek beyin yok maalesef

Yanıtla4968
Baytar Turko:

KK danışmanlık yapacak kadar! üstün zekalı he mi?

38
mevlüt boz:

Ermenistana da danışmanlık yaptığını da yazsana editör. Sonuçlarını da yaz. Bir zahmet yorumu da yayınlarsanız sevinirim.

Yanıtla1657
Ercan Sönmez:

Demek ki iyi danışmanlık yapmamış

Yanıtla2835
Köfteci Jardel:

Bizim millet anlamaz Nobel falan. Git Anadolu genelinde sor Nobel nedir diye. Bilen çok az çıkar.

Yanıtla3027
Aziz Dağ:

Sen Gusül abdesti almayo biliyormusun

14
Sonby Erdm:

verin yetkiyi görün etkiyi diyenler gördü herkes beter olalım

Yanıtla1410
Masum Suçlu:

Nobel varsa bir bit yeniği vardır. Ama kurtaramadı kemal abiyi

Yanıtla616
Yusuf Kartal :

Bir Ermeni, diğer Ermeni’ye danışmanlık yapıcak tabi. DEM e bile yapmıştır.

Yanıtla512
Ali osman Altıntaş:

SİZ HİÇ ERDOĞANA YAKIN BİRİNİN AVRUPA VEYA ABD TARAFINDAN ALKIŞLANDIĞINI DUYDUNUZ MU ? HAYIR... ÇÜNKÜ ANCA KENDİLERİNE BAĞLI OLANLARI KUTSARLAR..

Yanıtla00
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title