Haberler

29 yıllık firma iflas eşiğinde: Tekstil devi konkordato ilan etti

Güncelleme:
Abone Ol

Gaziantep merkezli Karaca Tekstil Sanayi, mali sıkıntılar nedeniyle konkordato ilan etti. 1995 yılında kurulan halı üreticisi firma Türkiye'nin en büyük 100 ihracatçı firması arasındaydı.

Gaziantep merkezli Karaca Tekstil Sanayi, 1995 yılından beri bölgenin en önemli halı üreticisi firmasıydı. Karaca Tekstil, yıllık 4 milyon metrekare üzerinde üretim yapıyordu.

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle 29 yıllık dev halı firması, konkordato ilan etmek zorunda kaldı. Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından verilen 1 yıllık konkordato kararı ile mali yapılanmasını yeniden düzenleme sürecine girdi.

KONKORDATO NEDİR?

Batık durumdaki şirketlerin borçlarını karşılayabilecekleri koşullar dâhilinde ödemek için alacaklılarıyla mahkemelerce yaptıkları anlaşmadır.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İş Dünyası Gaziantep Gaziantep Türkiye Ekonomi Finans İş Dünyası Finans Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (10)

NURETTİN BAĞCI:

Günaydın devlet bu tarz firmalarının son 15 yılın dökümanı incelemesi lazım ALLAH bilir İsviçre bankalarında kaç milyon dolarları vardır

Yanıtla2071
YalancıSavar:

Dünya savaş ekonomisine geçiyor yabancı ülkelere varlıklarını götüren herkesin mallarına el koyacaklar zaten. Nasıl Rus iş adamlarının mal varlıklarına el koydularsa aynen öyle. Kendi ülkesinden kaçırayım derken. yağmurdan kaçarken doluya tutulacaklar.

1013
Özgür Sevindik:

Ne hikmettense vergi tahsili sıkı yapılanmaya girince büyük firmalar batık görünmeye çalışıyor

Yanıtla549
Haksız mıyım:

Vergi kaçıranlar dökülmeye başladı...

Yanıtla530
sade vatandaş:

borsa bugün çakılmış üretim yerine rant ve faizden başka faaliyeti verecek bir şeyi olmayan ekonomiler batmağa mahkümdür

Yanıtla327
Haksız mıyım:

Vergi kaçıranlar dökülmeye

Yanıtla323
faruk merttürk:

En favori markamdır. Çok üzüldüm. Bu kalite ve bu stil zor bulunur.

Yanıtla814
Mustafa Demir:

Bence bu iflas edenler devletten yararlanmak için iflas gösterip borçlarını sildiriyor yenden faaliyete geçiyorlar ne uyanıklar var be bi yığın insan madur kalıyor

Yanıtla113
O:

Eski zamanlarda köyde konkordato yerine ne yapardık acaba ? Galiba "konkordato" demek "yorulup dinlenmek" mi anlamına geliyor ?

Yanıtla28
Hasan Öztürk:

bu kaçıncı firma noluyor

Yanıtla01
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title