Haberler

4. Boğaziçi Zirvesi

Abone Ol

Hırvatistan Girişimcilik ve Ticaret Bakan Yardımcısı Loncar: "Çocuk bakım evleri ve okul öncesi eğitim merkezlerinin sayısının artırılmasına ihtiyaç var"

Hırvatistan Girişimcilik ve Ticaret Bakanı Yardımcısı Zdenka Loncar, kadın girişimciliğinin artırılması için çocuk bakım evleri ve okul öncesi eğitim merkezlerinin sayısının artırılması gerektiğini kaydetti.

4. Boğaziçi Zirvesi'nin ikinci gününde "Kadın Girişimciliği: Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da Kadının Ekonomiye Katkısı" panelinde konuşan Loncar, Hırvatistan'da bakanların yüzde 20'sinin, bakan yardımcılarının ise yüzde 51'inin kadın olduğunu belirterek, "Bu kotayla ilgili bir durum ya da mecburiyet değil. Bu sadece akıllı olmakla alakalı bir durum" dedi.

Hırvatistan'ın, AB'nin hem yeni ülkelerinden hem de kadın girişimci stratejisi bulunan nadir ülkelerden biri olduğunu vurgulayan Loncar, 2014'ten itibaren yeni kadın girişimcilik stratejilerini belirleyerek 2017 yılında stratejileri uygulamaya başlayacaklarını, stratejilerin sadece kağıt üzerinde kalacak bir yaklaşım olmaması için dağınık fikirlerin sinerji çerçevesinde birleştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Loncar, "Çocuk bakım evleri ve okul öncesi eğitim merkezlerinin sayısının artırılmasına ihtiyaç var. Bütün bu altyapının oluşturulması gerekiyorki kadınlar bu adımı atabilsin. Bu yıl için hedefimiz yüzde 40 oranında kadın girişimcilerin devletten sübvansiyon elde etmesini sağlamaktı, yüzde 38 oranında gerçekleştirdik" dedi.

The Talal Abu-Ghazaleh Organization (TAG-Org) Eş Başkanı Samar Al-Labbad da kadınların girişimcilikte varolmalarının sadece kendileri için değil, toplum açısından da çok faydalı olduğunu, istatistiklerde kadın girişimcilerin karlarının büyük bir kısmını topluma yansıttıklarının görüldüğünü söyledi.

"Kadınların ekonomik başarısızlığı daha az eğitim, daha az gıda, daha az güvenlik ve genel olarak insanlığın iyiliği açısından daha az gelişim anlamına geliyor" diyen Al-Labbad, Arap ülkelerindeki kadın girişimcilerin varolan girişim sermayesinin yüzde 11'ine ulaşabildiğini, buradaki zorluğun aslında toplumsal engeller olduğunu anlattı.

Panele, Al Maskari Holding Genel Başkanı Shaikha Al Maskari, Apco Worldwide Türkiye Genel Müdürü Zeynep Dereli ve Gazeteci-Yazar Meral Tamer de konuşmacı olarak katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Kuzey Afrika Hırvatistan Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title