Haberler

4'lü toplantıdan asgari ücrete de zam çıkar mı? AK Parti'den açıklama var

Güncelleme:
Abone Ol

Emekli maaşlarına yapılacak zam için Ankara'daki kritik toplantıya katılacak isimlerden biri olan AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler "Asgari ücretle ilgili ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın" açıklamasında bulundu.

Yaklaşık 4 milyon emeklinin gözü zam düzenlemesine çevrildi. 6 aylık enflasyon sonrası emekli maaş zam oranı yüzde 24,73 oldu. Enflasyon zammı kök aylıklara uygulanıyor. Kök aylığı 7 bin 710 lira ve altında olanların maaşı, zamma rağmen en düşük aylığın altına kaldı.

KULİSLERDEKİ RAKAM 12 BİN TL

Ak Parti kurmaylarının sadece en düşük emekli maaşı olarak uygulanan rakamda bir hazırlık yaptığı öğrenilmişti. Kulislere yansıyan ilk bilgilere göre, en düşük emekli maaşının 10 bin liradan 12 bin liraya çıkarılması düşünülüyor.

EMEKLİYE ZAM İÇİN SÜRPRİZ TOPLANTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş ve AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler bir araya gelecek.

4'lü toplantıdan asgari ücrete de zam çıkar mı? AK Partili Güler net konuştuAK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler.

"SEYYANEN ZAM MÜMKÜN GÖZÜKMÜYOR"

AK Partili yetkililer ise, "Emeklilere seyyanen zam mümkün gözükmüyor, şu an sadece en düşük emekli maaşı 10 bin TL'nin yukarıya çekilmesi noktasında bir çalışma var." ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA: ASGARİ ÜCRETLE İLGİLİ ÇALIŞMAMIZ YOK

Ankara'daki sürpriz zirve zam beklentisi içindeki milyonlarca asgari ücretliyi de heyecanlandırırken, AK Parti Grup Başkanvekili Abdullah Güler konuyla ilgili net konuştu. Güler "Asgari ücretle ilgili ara zam çalışmamız yok. Böyle bir beklenti olmasın" ifadelerini kullandı.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

Abdullah Güler Asgari Ücret AK Parti Politika Ekonomi Finans Ankara Zam Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (79)

VOLKAN POLAT null:

Maaşlara zam yok, ama herşeye zam var. Birde zam yok derken sanki posta koyuyorlar, kimse beklenti içerisine girmesin ne demek

Yanıtla20675
Sezgin Efe:

keser döner sap döner gün gelir hesap döner o seçim zamanı yine gelir

Yanıtla22560
Onemli Degil:

Ve O Gun Siz de Gene Bildiginizi Yaparsiniz..Yaparsiniz Di mi ?Yaparsiniz Yaparsiniz..Aliskanlik Oldu Bir Kere..Rahat Durmazsiniz, Kasinir Durursunuz..

11197
Ömer:

Vallahi keser dönüyor, sap dönüyor, gün geliyor hesap hep vatandaşa dönüyor.

3170
Ben bilmemm:

Ah Aziz Nesin. Büyük adamsın...

7108
ARSLANOĞLU Hakan:

Daha sonra Reis'i Cumhur neden Ak Parti oy kaybediyor diye çözüm arayışına giriyor. İ

Yanıtla11328
Erkan Daldaban:

Millet te yiyor

382
Spectrum:

Söylenecek o kadar çok şey var ki saymakla bitmez. Ama kısa ve öz olarak dünyanın hiç bir yönetimi ülkesini böyle kötü bir şekilde yönetmemiştir.

458
Zasebe Zasebe:

Veeeeeee suçu hiç bir kimsenin bilmediği il ve ilçe başkanlarına kesiliyor. Hani 1 ay önce böyle isimleri Erdoğan görevden almıştı ya. Yaaahuuu işte ben o günden beridir gülüyorum hâlâ kendime gelemedim. Dünyanın ennnn komik bahanesi. Hahahaahahahaha

16
İlhan Fırat:

Seçim zamanı kapımı çalmayın alacağınız şeyi iyi biliyorsunuz

Yanıtla11267
Tüm 79 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title