Haberler

7. Boğaziçi Zirvesi

Abone Ol

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, "Daha yaşanabilir bir 2030 için sadece kamu ve STK'ların değil, özel sektörün de hayırseverlikle kalmayıp, refahın eşit dağılımı için dar gelirlileri de kapsayan iş modelleri geliştirmeleri ve bunu iş süreçlerine entegre etmeleri şart." dedi.

Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Paul Doany, "Daha yaşanabilir bir 2030 için sadece kamu ve STK'ların değil, özel sektörün de hayırseverlikle kalmayıp, refahın eşit dağılımı için dar gelirlileri de kapsayan iş modelleri geliştirmeleri ve bunu iş süreçlerine entegre etmeleri şart." dedi.

Doany, Cumhurbaşkanlığı himayesinde Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından düzenlenen "Küresel Gelecek: İnsan Odaklı, Akıllı Ekonomi Temalı 7. Boğaziçi Zirvesi"nde yaptığı konuşmada, şirketin BM tarafından belirlenen "Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine" ulaşmak için rotasını çevirdiği dar gelirlileri ve tüm dezavantajlı kesimleri kapsayan iş modellerini anlattı.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin ilki olan "yoksulluğa son" hedefine ulaşmanın, dünyada var olan sosyal sorunların büyük bir bölümüne çözüm getireceğini dile getiren Doany, daha yaşanabilir bir 2030 için sadece kamu ve STK'ların değil, özel sektörün de hayırseverlikle kalmayıp, refahın eşit dağılımı için dar gelirlileri de kapsayan iş modelleri geliştirmeleri ve bunu iş süreçlerine entegre etmelerinin şart olduğunu söyledi.

Doany, bu iş modelleri başarılı olarak uygulandığında, hem dar gelirli kesimlerin yaşam kalitesinin iyileştirilmesine hem de şirketler için yeni iş fırsatları yaratılmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

Sürdürülebilir kalkınma hedeflerinin hem uygulanmasında hem de yaygınlaştırılmasında teknolojinin kaldıraç etkisine sahip olduğunu ifade eden Doany, herkesin kazançlı çıkacağı yaklaşımdan bahsettiklerini aktardı.

Doany, bir yandan toplum faydasını gözetirken, diğer yandan yeni pazarlar ve müşterilere eriştiklerini kaydederek, telekomünikasyon ve bilişim gibi alanlarda sektörünün potansiyelinin gerçekleştirilmesi için piramidin en altında yer alan kesimlerin hedeflenmesi gerektiğini bildirdi.

- "Kalkınma için dijital hizmetlere eşit erişim de önemli"

Doany, kalkınma için dijital hizmetlere eşit erişimin de önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi:

"Toplumun dijital hizmetlere erişimini kısıtlayan yoksulluk gibi unsurlarla mücadeleyi benimseyen Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Türkiye'nin dijital dönüşümünü gerçekleştiren Türk Telekom için yol gösterici nitelikte. Yalnızca kapsayıcı iş modellerinin uygulanması ile kalmıyoruz; geliştirdiğimiz programlar kapsamında ulaştığımız kişilerin dijital dünyayı daha iyi tanımaları, önyargılarını yıkmaları, nihayetinde iyi bir kullanıcı haline gelmeleri ve mümkünse bundan ekonomik fayda sağlamaları için kapasite geliştirici eğitimlerle de onları destekliyoruz."

- "AB, bizim hedefimizdir"

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) eski Başkanı Ümit Boyner ise Türkiye'nin en büyük ve önemli ticaret ortağı Avrupa Birliği (AB) ile ilişkilerde yaşanan negatif seyrin ekonomiye yansımasından iş dünyasının endişe duyduğunu savunarak, "Bu negatif seyirde AB'nin Türkiye konusunda zaman zaman dışlayıcı ve çoğunlukla ikircikli tutumunun etkili olduğunu düşünenlerdenim, ancak sonuçta AB bizim kendimize koyduğumuz bir hedeftir. Bu nedenle bana göre aslolan bizim 100 yıllık muasır medeniyeti yakalama ve geçme yolculuğumuzdur." diye konuştu.

Kaynak: AA / Ekonomi

Avrupa Birliği Türk Telekom Paul Doany Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title