7. İstanbul Deri Moda Fuarı 17 Ocak'ta Başlıyor
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) bünyesinde, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) tarafından düzenlenen, 7.İstanbul Deri Moda Fuarı 17 - 19 Ocak 2013 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleştirilecek.
Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) bünyesinde, Türkiye Deri Vakfı (TÜRDEV) tarafından düzenlenen, 7. İstanbul Deri Moda Fuarı 17 - 19 Ocak 2013 tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar ve Kongre merkezinde gerçekleştirilecek.
TDKD açıklamasına göre, fuara 15 ülkeden 40 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.
Açıklamada görüşlerine yer verilen TDKD Başkanı Mehmet Ali Dinç, TÜYAP'ta düzenlenecek fuara sektörün ilgisinin yoğun olduğunu kaydetti.
Fuara yurt dışından katılımın yüksek olacağını belirten Dinç, "Fuarda Almanya, Avustralya, Avusturya, Kanada, Çin, Finlandiya, Fransa, Güney Afrika, Güney Kore, Hindistan, İran, İtalya, İzlanda, İngiltere, İrlanda, İspanya, Macaristan ve Yunanistan'dan deri üreticileri, deri konfeksiyoncuları, deri kimyacıları, deri makinecileri, aksesuarcılar ile moda ve tasarımcılar 2014 trendlerini sergileyecek" ifadelerini kullandı.
Dünyaca ünlü deri firmalarının Türkiye'den ürün aldığını kaydeden Dinç, Türk deri sektörünün kalitesi ile dünya deri pazarında rüşdünü ispatladığını dile getirdi.
En büyük eksiklerinin tasarım alanında olduğuna dikkati çeken Dinç, sözlerine şöyle devam etti:
"Deri artık soğuk ülkelerde giyilen ya da kış sezonunda satışı yapılan bir ürün olmaktan çıktı. Tasarım alanına eğilerek deri satışını yılın tamamına yayacağız. Bu alanda öteden beri devam eden çalışmalarda önemli mesafe alındı. Yazlık kıyafetlerde kullanılan deri aksesuarları dünyada ve Türkiye'de de moda haline geldi. Tasarımcılarımızın o kadar güzel ürünleri var ki, müşteri mağazamıza girdiğinde görür görmez çarpılıyor. Deriye dokunduğu zaman ya da dünyaca ünlü mağazalardaki rakipleriyle kıyasladığında Türk derisinin ne kadar mesafe aldığını fark ediyor. Fakat kafalarda deri konfeksiyonları için oluşmuş
'kış kıyafeti' algısı var. Bizim hedefimiz bu algıyı kırmak. Çok ince işçiliklerle hazırlanmış yazlık deri kıyafetler, dünyadaki deri otoritelerini kıskandırıyor. Türkiye'nin dünyada deri ile anılmasını sağlamak için çalışmalar yapıyoruz. Türkiye'deki deri sektörü yaklaşık 5 milyar dolarlık ticaret hacmine sahip. Sektörün Çin'e ihracatı yüzde 90 arttı. Toplamda yılı yüzde 14'lük ihracat artışıyla kapatacağız. Hedefimiz Rusya ve İtalya'daki mevcut pazarımızı koruyup, Çin'in yükselen orta gelir sınıfına daha fazla ürün satmak. Bunu yaparken de Avrupa ve ABD'deki ihracat payımızı artırmak öncelikli hedefimiz."
Muhabir: Sümeyye Dalkılınç
Yayıncı: Affan Kulunyar - İSTANBUL