Haberler

700 Bin Emekliden Milyonlarca Liralık Kesinti

Güncelleme:
Abone Ol

SGK Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Ergün'ün başkanı olduğu Emekliler Derneği, emekli maaşlarından her yıl 15 milyon lira aidat alıyor. Ödemeyenler Ankara'ya çağrılıyor.

Türkiye İşçi Emeklileri Derneği'ne üye yapılan emeklilerden yıllık 18 TL aidat kesiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu'nun yaptığı kesintilerin sona ermesi için Çalışma Bakanlığı'na şikayette bulunan emekliler ise eli boş dönüyor. 6 aylık ortalama 20-30 lira zam alabilen emekliler derneğe yapılan fuzuli kesintiyle aldığı parayı geri vermek zorunda kalıyor.

DİLEKÇE VERMEK GEREKİYOR

Dernek adına 700 bin emekliden yıllık 15 milyon TL'lik kesintiyi yapan SGK, vatandaşın şikayetine, "Türkiye İşçi Emeklileri Sendikası'nın kesinti listesinde isminiz varsa kesilir. Sizden habersiz kesilmiş ise SGK Genel Müdürlüğü'ne bir dilekçe vermeniz gerekmektedir" cevabı veriyor.

KÖMÜR VAADİYLE ÜYELİK

SGK Yönetim Kurulu üyesi Kazım Ergün'ün başkanlığını yaptığı Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) kıt kanaat geçinen emeklilerden aylık 1,5 lira kesinti yapıyor. Yıllık 18 TL'ye ulaşan emekli maaşı kesintisinin sona ermesini isteyenler Çalışma Bakanlığı ile SGK'yı soru yağmuruna tutuyor. Derneğin, taksitli kömür vaadiyle yaptığı üyeliklere herhangi bir sosyal yardım da yapılmıyor. Dernek şubeleri, "Bizim paramız mı var ki emekliye yardım edelim" cevabıyla emeklileri Ankara'ya yönlendiriyor. Üyeliğin sona ermesini isteyen vatandaşlar kapı kapı dolaştırılıyor.

ANKARA'YA GELMEN ŞART

Mağdur emekliler kesintinin iptalini istediklerinde çeşitli engellerle karşılaşıyor.

Emeklilere dönük herhangi bir projeleri bulunmamasına rağmen yapılan kesintiyi iptal ettirmek için yoğun bir bürokrasi gerekiyor. SGK, maaşlardan dernek adına kesinti yaparken iptali için Ankara'ya gelip dilekçeyle başvurma şartı koşuyor. Oturduğu yerden bürokratların yaptığı kesintilerin iptali için emekliler Ankara'ya gelmek zorunda bırakılıyor.

KESİNTİ 2005'TEKİ KARARA BAĞLANIYOR

Emekli maaşlarından yapılan kesinti, SGK Yönetim Kurulu'nun 2005 yılında aldığı bir kararla yapılıyor. Bu karara göre Türkiye'deki toplam emeklilerin en az yüzde 1'ini üye yapan ve illerin yüzde 35'inde teşkilatlanan dernekler adına, üye yaptıkları emekliler için aidat kesintisi yapılıyor. (Kaynak Bugün Gazetesi)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Sosyal Güvenlik Kurumu Kazım Ergün Türkiye Ekonomi Memur Memur Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (47)

EMEKLİ:

ALLAH . AŞKINA BOYLE YALAN HABERLERİ NERDE BULUYORSUNUZ KAÇ SENEDEN BERİ EMEKLİYİM HER AY ALDIGIM MAAŞ ARTIYOR YALAN DOLANLA İŞ OLMAZ

Yanıtla407
RECEP:

SEN ÖZELLİKLİ BİRİMİSİN BENİM MAAŞIMDA HER AY EKSİLİYOR. YADA HÖKMET YALAKASIMI SIN

520
balatlı turgay:

sen mutlaka hükümet yalakasısın yoksa özel birimisin nerede artıyor bay yalaka 6 ayda bir 3 talim eden emekli değilmi yoksa yalaka

04
anti tayyipmobilWeb@haberler.com:

Hadi bakalım paralar aksaraya bu kafayla bunlara oy vermeye devam edin hakediyosunuz

Yanıtla442
mehmet yuktartor:

onlar 2000 tl zammı alırken bize 33 tl verirlerken hiç mi utanmıyorsun benim bu ay 18 TL nereye gitti ? yiyenin ve yandaşlarının allah belasını versin.

Yanıtla239
abizer:

aksarayin aciklari var neyle yamamlanacak birkac daha hareme ihtiyac var galiba

Yanıtla434
hey:

abizer iyi YAZMIŞSIN!!!!!!!!!!!!!

01
Özer öz.:

Bu Hükumetin en iyi yaptığı iş. . . ÇALMAK.

Yanıtla329
balatlı turgay:

eeeeeeeeee emekli takımı bize mustahak bunlar daha iyigünlerin dur bakalım birde vgelir vergisi kesintileri gelinçe görürüz günümüzü biz emekliler akıllanmayız onun içindirki fazlada konuşmaya gerek yok 3 talimmmmmm koyun gibi sesimiz cıkmıyor koyuna bile yem vermezsen ara sıra meeeeee diye baüırıyor uyan emekli seçimler geliyor boş vaatlere kanma seçim zamanı gelinçe gerekli cevabı ver vermezsen daha çokkkkkkkkk melersin

Yanıtla425
MHP 66:

700000 BIN EMEKLIDEN BIR ER LIRA KESSELER HER AY BIR HATIRLI SAAT EDER ZAFER BEYIN SAATININ MODELI ESKIDI BIR YILI ASTI

Yanıtla226
Tüm 47 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title