Haberler

ABD: Nükleer ve Yenilenebilir Enerjide Katkıya Hazırız

Abone Ol

Dünya Ekonomik Forumu'na Katılmak Üzere Geçen Hafta Geldiği İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Üst Düzey Türk Yetkilileriyle Görüşen ABD Enerji Bakan Yardımcısı Vekili Jeffrey Kupfer, ABD'nin, Türkiye'nin Nükleer ve Yenilebilir Enerji Projelerine Ne Gibi Bir Katkı Bulunabileceğini Görüştüklerini Belirtirken Washington'un Finansman Sağlanması Konusunda Devreye Girebileceğini de Söyledi.

Dünya Ekonomik Forumu’na katılmak üzere geçen hafta geldiği İstanbul’da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey Türk yetkilileriyle görüşen ABD Enerji Bakan Yardımcısı Vekili Jeffrey Kupfer, ABD’nin, Türkiye’nin nükleer ve yenilebilir enerji projelerine ne gibi bir katkı bulunabileceğini görüştüklerini belirtirken Washington’un finansman sağlanması konusunda devreye girebileceğini de söyledi.

Jeffrey Kupfer, Türk hükümetinin nükleer santral konusundaki yaklaşımı için de "ihaleyi iyileştirmek için yapabilecekleri bazı şeyler olduğunu kabul ediyor ve bu konular üzerinde detaylı düşünmeye çalışmaya açık görünüyorlar" dedi.

Cesaret verici

İstanbul ziyaretine ilişkin olarak Dow Jones Newswires ile söyleşi yapan Kupfer, Başbakan Erdoğan ve üst düzey hükümet yetkilileriyle görüşmeleri "çok yapıcı, yararlı ve cesaret verici" olarak nitelendirdi. Görüşmelerde "güney boruhattı koridoru"nun ele alındığını anlatan Kupfer, temaslarında ABD’nin Türkiye’nin, nükleer ve yenilenebilir enerji projelerine ne gibi bir katkıda bulunabileceği üzerinde durulduğunu anlattı. Türkiye’nin ilk nükleer santralı gerçekleştirme projesinde ve diğer enerji projelerine ilişkin finansman konusunda "ilerleme" olduğunu belirten Kupfer, nükleer santral konusunda Türk hükümetinin yaklaşımına ilişkin olarak "ihaleyi iyileştirmek için yapabilecekleri bazı şeyler olduğunu kabul ediyor ve bu konuları detaylı düşünmeye çalışmaya açık gibi görünüyorlar" şeklinde konuştu.

Eximbank, OPIC ve TDA gibi önemli ABD’li kuruluşların temsil edildiği bir heyetin eşliğinde İstanbul’u ziyaret eden Kupfer, ABD Yönetiminin Türkiye’nin gündemindeki enerji projelerinde ilerlemenin sürdürülmesi amacıyla çok taraflı finansman konusu dahil olmak üzere, finansman sağlanması konusunda devreye girebileceğini de ortaya koydu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title