Haberler

Açık Cezaevi Sucuk Üretimine Başladı

Abone Ol

Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda et işleme, sucuk dolum ve kavurma üretim tesisi açıldı.

Edirne Tarım Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda et işleme, sucuk dolum ve kavurma üretim tesisi açıldı. Yıllık 120 bin kilo et, 30 bin kilo sucuk ve 16 bin kilo kavurma üretilmesi planlanan tesiste bu konuda meslek eğitimi alan 40 hükümlü çalışıyor. Üretimi yapılan gıdaların büyük bölümü Marmara Bölgesi'ndeki cezaevi kurumlarına, küçük bir kısmı da Edirne'de satışa çıkarılıyor.

Türk Patent Enstitüsü'nden 2005 yılında EDAC adıyla patent alarak et, kıyma, yumurta ve pirinç üretiminin yanı sıra meyve ile sebze üretimi yapan Edirne Tarım Açık Üretim Tesisleri'ne bir yenisi daha eklendi. Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteği ile 320 bin liraya kurulan ve hükümlülerin çalıştığı tesiste et işleme, sucuk dolum ve kavurma üretim tesisi açıldı. Düzenlenen açılış programa Edirne Başsavcısı Uğur Yiğitbilek, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu, Cumhuriyet savcıları ve Tarım Açık Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan ve bazı adliye çalışanları katıldı.

İnfazın hükümlü ve tutukların kapalı kapılar ardına, firara karşı tedbir almak olmadığını ifade eden Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Uğur Yiğitbilek şunları söyledi:

"Kurumda kaldıkları süreler içerisinde mesleki ve kültürel eğitim faaliyetleri yaparak onların ahlaki ve insani değerler taşıyan, meslek sahibi birer birey olarak yeniden aramıza dönmelerini sağlıyoruz. Edirne Açık Ceza İnfaz Kurumu, gıda, tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda eğitimler vermekte, eğitimin üretime dönüşmesi sonucu olarak ülke ekonomisine katkı sağlıyor."

Gıda üretiminde markalaşmaya gittiklerini, iş sağlığı ve güvenliği sertifikalarını da aldıklarını belirten Yiğitbilek, "Tünelin Sonuna Doğru mesleki eğitim faaliyetiyle hazırlanan et işleme, sucuk dolum ve kavurma tesisi projesi Trakya Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle 320 bin 643 liraya mal edildi. Mesleki eğitim kurslarımızda başarılı olan şu an 40 hükümlü sertifika alarak tesislerde çalışıyor. Yıllık 120 bin kilo et, 30 bin kilo sucuk ve 16 bin kilo kavurma, 500 kilo Edirne tava ciğeri imal edilmesi planlandı. Ürünlerin çoğunluğu Marmara Bölgesi'nde bulunan ceza infaz kurumlarına, bir kısmı Edirne halkına satışa sunuluyor. Bu projede 650 bin ülke ekonomisine katkı sağlayacağız" diye konuştu.

'HEPSİ DANA ETİ'

Edirne Cumhuriyet Başsavcısı Yiğitbilek, özenli çalışmaları nedeniyle Açık Cezaevi Müdürü Ufuk Aslan'a da özellikle teşekkür ederek projelerin devam edeceğini ifade etti. Konuşmaların ardından tesislerin açılış kurdelesini kesen Başsavcı Yiğitbilek ve beraberindekiler tesisi gezdi. Et işleme bölümüne gelen Yiğitbilek, "Burada maksat kar etmek değil, rakamları başa baş gelse bile biz üretime devam ediyoruz. Maksadımız kar etmek olmadığı için başka bir et türümüz yok. Parayla bir derdimiz yok; buradaki etlerin hepsi dana etidir" dedi. - Edirne

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Trakya Bölgesi Ufuk Aslan Marmara Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title