Haberler

Adana'da Teknoloji Hamlesi

Abone Ol

Turkcell'in şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve karlı olmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği “İş’te Teknoloji Hamlesi” toplantılarının dördüncü ayağı, Adana'da gerçekleşti.

Turkcell'in şirketlerin mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak daha hızlı ve karlı olmalarını sağlamak, büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediği "İş'te Teknoloji Hamlesi" toplantılarının dördüncü ayağı, Adana'da gerçekleşti.

Türkiye'nin lider telekomünikasyon şirketi Turkcell'in, Anadolu illerinde gerçekleştirdiği "İş'te Teknoloji Hamlesi" toplantısı, Hiltonsa'da Adanalı işadamlarının katılımıyla gerçekleşti. Şirketlerin Turkcell çözüm ortaklığında daha hızlı ve karlı olmalarını sağlamak amacıyla düzenlenen toplantının öncesinde ünlü komedyen Kadir Çöpdemir, sinevizyon sistemiyle aktarılan komik fotoğraflarla küçük bir şov yaparak davetlileri kahkahalara boğdu.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Adana Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halis Bayrak, yeni kurulan Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin (KOBİ) yarısının ilk 6 yıl içerisinde ağır rekabet koşullarına dayanamayarak kapandığını ve işletmelerin varlıklarını sürdürebilmek için sürekli yenilik peşinde olamaları gerektiğini söyledi. KOBİ'lerin sürekli inovatif düşünmek ve rekabet üstünlüklerini sürdürebilmek için bilgi ve teknolojiye yoğun bir şekilde ihtiyaç duyduğunu belirten Bayrak, "Bilindiği üzere dünyada ve Türkiye'de ekonomi, ağırlıklı olarak KOBİ'lerin sırtındadır. Bu veri bizlere KOBİ'lere yoğunlaşmaya ve onların sorunlarını ekonominin kilit sorunları olarak anlamaya yöneltmektedir. Nitekim ilimiz işletmeleri, ticaret, sanayi ve tarımda oldukça yüksek tecrübe ve birikim sahibi olmakla beraber, bilişim teknolojileri alanında ağır kalmışlardır. E-imza, e-fatura, web sitesi gibi yasal mevzuatlar işletmeleri teknolojiye zorlarken, e-ticaret, e-hale gibi küresel rekabet araçları da bu yaklaşımı haklı çıkarmaktadır. Bu gelişim sürecine Turkcell gibi firmaların katkısıyla mobil teknoloji boyutu da eklenmiştir. Akıllı cihazlar sayesinde tüm bu teknoloji artık mobil platformlara taşınmıştır. KOBİ'lerin en büyük rekabet avantajı olan hız ve esneklik bu noktada mobil teknolojiyle çok anlamlı hale gelmiştir. Bilindiği üzere kişi ülkemiz 2023 hedefleri, dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek, 500 milyar dolar ihracat, 25 bin dolar kişi başı gelir seviyesine erişmektir. Bu hedeflerin gerçekleştirilmesini yüzde 95 oranında KOBİ'lerin performansına bağlıdır. Rekabette ana argüman bilişim teknolojileri olduğuna göre KOBİ'lerimizi bu alanda desteklemek, bu hedefin gerçekleşmesi için ön koşuldur" dedi.

Adana Sanayi Odası (ASO) Başkanı Zeki Kıvanç ise sanayi ve ticaretin buluştuğu Adana'nın teknolojiden uzak olmasının düşünülemez olduğunu söyledi. Adanalı birçok firmanın teknolojiden iyi faydalandığını belirten Kıvanç, uluslararası birçok büyük firmanın Adana'da bölge müdürlüğü kurarak çevre illere hizmet verdiğini ifade etti. Kıvanç, telekomünikasyon alanında hızla değişiklikler yaşandığını ve 'İş'te Teknoloji Hamlesi'nin, şirketlerin hedeflerine ulaşması açısından gerekli bir araç olduğunu kaydetti. Teknoloji kullanmayan şirketlerin değişim ve gelişime odaklanmadıklarından varlıklarını zor koruduklarını dile getiren Kıvanç, "Önümüzdeki 5-10 yıl süre zarfında teknoloji alanında yatırımlar hayati önemde devam edecektir. Olumsuz gelişmelere açık olduğumuz bir gerçektir. Kapasiteyi artırmanın yolu teknolojiye dayalı üretimle gerçekleşmektedir. Teknolojiyi yaygınlaştırmadan bugünkü kaynaklarla 2023 hedeflerine ulaşmak mümkün değil. Yol uzun ama zaman kısadır. Bizi hedeflere yakınlaştıracak olan teknoloji yatırımlarıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Turkcell Kurumsal Pazarlama ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş, "Teknoloji ve İnovasyonla Yeni Bir Dünya" başlıklı sunum yaptı. Turkcell'in kurumsal pazarın lideri olduğunu ve 510 bini aşkın şirkete hizmet verdiğini vurgulayan Kocabaş, "Turkcell'li olmayı seçen şirketler için fark yaratmak, onları teknolojiyle bir adım öne taşıyabilmek için yoğun bir çaba içerisindeyiz. Biz istiyoruz ki, boyutu ve faaliyeti ne olursa olsun tüm şirketler bu fırsatı yakalasın. Anadolu'nun dört bir yanında Türkiye ekonomisini her geçen gün daha iyi noktalara taşıyan binlerce şirket var. Turkcell olarak öncelikli hedefimiz bu şirketlerin teknik ekipleriyle birlikte çalışıp, Anadolu'da iş ortaklığı ekosistemini büyüterek yerel değeri güçlendirmek. Ülkemizin ilk sanayileşen illerinden biri olan, kültür ve ticaret merkezimiz Adanamızın da bu teknolojik dönüşümü en hızlı şekilde sistemlerine entegre ederek, ekonomimizin en önemli damarlarından biri olma yönündeki iddiasını sürdürecek illerimizden biri olarak görüyorum" şeklinde konuştu.

Daha sonra Turkcell Kurumsal Satış Direktörü Burak Ersoy Turkcell teknolojisiyle şirketlerin başarısına sağlanan destekle ilgili gerçekleştirdiği, "Adana'da Teknoloji Hamlesi" sunumu yaptı. Sunumların ardından Turkcell'in mobil ve sabit teknoloji çözümlerini kullanarak fark oluşturan, Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Genel Sekreteri Mustafa Keskin, Turktab Tütün Mamulleri Bilgi İşlem Sorumlusu İsmail Ekşi, LMC Gıda Yöneticisi Mert Uğurses, katılımcılarla başarı hikayelerini paylaştı. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Kadir Çöpdemir Turkcell Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title