Haberler

Afyon, Maden Suyu ile de Dünyaya Adını Duyurmaya Hazır

Abone Ol

Afyonkarahisar’ın İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, ilçenin dünyaca ünlü mermeri ile birlikte maden suyuyla da dünyaya adını duyurmaya hazırlandığını ifade ederek, “İlçemizde yeni kurulan Avşar Maden Suyu tesisi ile yer altındaki zenginliklerimiz milli ekonomiye kazandırılacak” dedi.

Afyonkarahisar'ın İscehisar Belediye Başkanı Mustafa Çibik, ilçenin dünyaca ünlü mermeri ile birlikte maden suyuyla da dünyaya adını duyurmaya hazırlandığını ifade ederek, "İlçemizde yeni kurulan Avşar Maden Suyu tesisi ile yer altındaki zenginliklerimiz milli ekonomiye kazandırılacak" dedi.

İlçede yeni kurulan fabrikaya giderek incelemelerde bulunan ve ardından tesis ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Çibik, Avşar Maden Suyu fabrikasının ilçe ile birlikte ülke ekonomisine büyük bir katma değer olduğunu söyledi. Fabrikanın yaklaşık 310 bin metrekare açık alanda 10 bin metrekare kapalı alan üzerine kurulduğunu kaydeden Başkan Çibik, belediye olarak girişimcilere her türü desteği verdiklerini de belirtti. Başkan Çibik incelemelerinin ardından tesisle ilgili şunları söyledi:

"İscehisar ilçesinde mermerden sonra ikinci bir sektör olarak maden suyu işletmesi faaliyete geçti. İlçemiz için çok büyük bir kazanç olduğunu düşünüyorum. İlçemizde farklı maden sektörleri ile ilgili de çalışmalar devam ediyor. İlçemiz bu yönden çok farklı ve zengin bir ilçe. Maden suyumuz Türkiye dünyaya hitap edecek inşallah ilerleyen zamanlarda da üretim kapasitesi de artarak devam edecek. Özel sektör girişimlerinin artmasının ilçemiz ve ülkemiz adına ciddi katma değer sağlayacağına inanıyorum. Zengin kaynaklarımızı gün yüzüne çıkaran iş adamlarımıza da ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Yer altında kalan kaynakları çıkarıp tüketime sunmak herkesin cesaret edeceği bir şey değil. Biz İscehisar Belediyesi olarak hangi sektörel bazda olursa bütün girişimcilerimize ve iş adamlarımıza her türlü desteği vermeye hazırız zaten yapılan bu son yatırımda da bizler elimizde gelen bütün desteği işletmecilerimize verdik. İşletmecilerimizin önünü açmaya bizler hazırız çünkü 1 kişiye ekmek vermenin eftal olduğunu biliyoruz. İşsizliğin olmaması için üretimin olması gerekiyor. Bu yönde belediye olarak bizde her türlü desteğe hazırız."

"BOŞA AKAN BİR SU DEĞERLENDİRİLMİŞ OLDU"

Tesis ile ilgili bilgiler veren Ali Altınkaynak ise, tesisin ülke ekonomisi için büyük getirilerinin olacağını ifade ederek, tesisin 20 milyon dolar bir bütçeyle kurulduğunu kaydetti. Tesis ile birlikte yer altı zenginliklerinin yer üstüne çıkarılarak ülke ekonomisine kazandırıldığını hatırlatan Kaymakam Altınkaynak, "Türkiye ve dünya ekonomisine kazandırılmış çok önemli 20 milyon dolarlık bir yatırım. 7-8 yıllık bir sürecin ardından bu tesis faaliyete geçti. Ülke ekonomisine yer altı kaynaklarının, doğal kaynakların kazandırılması anlamında mükemmel bir tesis. Günde yaklaşık 1 milyon şişe üretim söz konusu. İnşallah önümüzdeki günlerde yapılacak girişimler ile birlikte ülke içinde olduğu gibi ülke dışında da tüketime sunulacak. Boşa akan bir su değerlendirilmiş oldu. Geçmişte şöyle bir söz vardı 'su akar Türk bakar' diye. Ama artık öyle değil su akıyor ve bu üretime dönüştürülerek ülke ekonomisine ciddi anlamda bir katma değer sağlıyor. Bu bizim için olduğu gibi aynı zamanda ülkemiz içinde gurur verici diye düşünüyorum" diye konuştu.

"ASIL HEDEFİMİZ BU MADEN SUYUNU 7 MİLYAR İNSANA ULAŞTIRMAK"

Tesisin İşletme Müdürü Mehmet Başpınar da tesisin Türkiye'de maden suyu alanında kurulan en büyük ve en teknolojik işletmelerden birisi olduğunu dile getirdi. Tesisin günde 1 milyon, yılda ise 300 milyon şişe maden suyu üretme kapasitesine sahip olduğunu aktaran Başpınar, "İlk defa bir fabrika bir markayla kuruldu. Avşar Maden Suyu tamamen fabrikasıyla, kaynağıyla tek başına maden suyu için yeni bir marka ve yeni bir fabrika oldu. Avşar Maden Suyu'nun günlük üretim kapasitesi 1 milyon şişe, yıllık 300 milyon şişe gibi bir kapasitesi var. Fakat plan ve proje ulusal bir markanın yanında uluslar arası bir marka yapmak Avşar Maden Suyu'nu bunu içinde yaklaşık yıllık 2 milyar 400 milyon şişe üretim yapabilecek bir alt yapı hazırlandı. Şuanda Türkiye'de yıllık tüketim miktarı yaklaşık 3,5 milyar şişe dolaylarında, ama biz hedef olarak 2 milyar 400 gibi uluslararası bir marka olarak yer almak istiyoruz. İlk önce hedefimiz iç pazar yani Türkiye, daha sonra da yurt dışında Ortadoğu, Asya, Amerika kıtası, daha da doğrusu tüm dünya. Güzel bir sloganımız var 'bizim yarın sabah 7 milyar müşterimiz var' diye biz bu slogandan hareketle yola çıktık ve bu hayali kovalamaya devam edeceğiz. Asıl hedefimiz bu maden suyunu 7 milyar insana ulaştırmak" dedi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Ali Altınkaynak Mustafa Çibik Türkiye Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title