Haberler

Aifd Genel Sekreteri Güner: "Yenilikçilik ve Ar-ge Türkiye'yi İlaçta Küresel Güç Yapar"

Abone Ol

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (Aifd) Genel Sekreteri Engin Güner, "Türkiye Yenilikçiliğe ve Ar-ge'ye Odaklanırsa, İlaçta Küresel Bir Güç Haline Gelebilir" Dedi.

Araştırmacı İlaç Firmaları Derneği (AİFD) Genel Sekreteri Engin Güner, "Türkiye yenilikçiliğe ve AR-GE'ye odaklanırsa, ilaçta küresel bir güç haline gelebilir" dedi.

Konuya ilişkin açıklama yapan AİFD Genel Sekreteri Engin Güner, günümüzde yenilikçi ilaçların, ilaç sektörünün ana lokomotifi haline geldiğini vurguladı. İrlanda ve Singapur başta olmak üzere birçok ülke yenilikçiliği ve AR-GE faaliyetlerini teşvik ederek, yüksek teknolojili yatırımları çekerek uluslararası ilaç sektöründe ciddi bir rekabet gücüne sahip olduklarını belirten Güner, sözlerine şöyle devam etti:

"Kendi ilaç sektörleri güçlenirken, ilaç ihracatları da arttı. Yenilikçi ilaçlar sağladıkları etkin tedaviyle topluma ve ekonomiye çok daha fazla değer yaratmaktadırlar. Türkiye de ilaçta yenilikçiliğe ve AR-GE'ye odaklanırsa, bu alanda küresel bir güç haline gelebilir. Ayrıca hastalarımızın ilaca erişimi de daha da kolaylaşmış olur."

Türkiye'nin ilaç endüstrisinde uluslararası arenada rekabetçi olabilmesi için her şeyden önce endüstri dostu bir ortam sağlanması gerektiğine işaret eden Güner, "Yatırım ortamının iyileştirilmesi, adil rekabetin sağlanması, kamu politikalarının şeffaf biçimde yürütülmesi bu ortamın temel koşulları arasında yer almaktadır. Bu yönde atılan adımları destekliyor ve devamını diliyoruz" dedi.

Engin Güner sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca ilaç ve sağlık alanında yenilikçiliğe dayalı açılım için üniversiteler, ilgili tüm kamu kurumları ve sektör arasında eşgüdüm sağlanması çok önemlidir. Üniversitenin bilimsel vasfı toplum yararına yönlendirilmeli, yenilikçi çalışmalar için insan gücü desteklenmeli ve bu çalışmaların sonuçları ödüllendirilmelidir. Bu konuda bilim ve teknolojiden sorumlu olacak bakanlığa önemli görev düşmektedir. AİFD olarak bu yönde atılacak adımları desteklemekteyiz."

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title