Haberler

AK Parti kartlardan 750 TL kesinti öngören yasa teklifini yeniden değerlendirecek

Güncelleme:
Abone Ol

Geçen hafta Meclis'e sunulan ve limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerine yıllık 750 TL'lik kesinti öngören yasa teklifi tartışmalara neden olurken AK Parti'nin tepkileri dikkate alarak düzenlemeyi yeniden değerlendireceği öğrenildi. Hükümetin düzenlemeden tümden vazgeçmek yerine 100 bin lira limit sınırını artırabileceği de konuşuluyor.

Ak Parti savunma sanayi projeleri için hizmet bedeli ve vergi olarak yıllık toplam hacmi 80 milyar liraya ulaşması beklenen torba yasa teklifini geçtiğimiz cuma günü Meclis'e sunmuştu.

KART BAŞINA 750 TL'LİK KESİNTİ

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yarın görüşülmesi beklenen torba yasa teklifiyle, limiti 100 bin lirayı geçen kredi kartı sahiplerinden her bir kart başına 750 TL kesinti yapılacak.

AK PARTİ DÜZENLEMEYİ YENİDEN DEĞERLENDİREBİLİR

Torba yasa teklifi kamuoyunda tartışmalara neden olurken AK Parti'nin tepkileri dikkate alarak düzenlemeyi yeniden değerlendireceği öğrenildi.

"YENİ BİR DEĞERLENDİRME YAPILABİLİR"

AK Parti kaynakları "Şu anda Türkiye'de 126 milyon 450 bin adet kredi kartı var. Bu kartların 17,5 milyonunun limiti 100 bin ve üstü. Yıllık 13 milyar lira civarında bir kaynak bekleniyor. Yılda bir kere alınacak bu katılım payı, ayda 60 liraya denk geliyor. Savunma sanayiimizin harcamaları çok külfetli. Ama tepkileri de görüyoruz. Belki yeni bir değerlendirme yapılabilir" dedi.

LİMİT SINIRI ARTIRILABİLİR

Türkiye gazetesinin haberine göre düzenlemeden tümden vazgeçmek yerine, 100 bin lira limit sınırının artırılabileceği seçeneğinin gündeme gelebileceği belirtiliyor.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Ekonomi

AK Parti Politika Ekonomi Finans Finans Politika Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (117)

Bozkurtlar Diriliyor:

1000 kessin 2000 kessin.. Filistin gibi Suriye gibi olmayalimda hic önemli değil

Yanıtla1K1K
AYBARS TÜRKYILMAZ:

Bu güne kadar filistin suriye gibi olma korkuları yoktu hazine tam takır olunca mı bu korku sardı onları..Hem Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı vardı o nerelerde ne yapıyor.Onu da mı yiyorlar çatır çatır yoksa ??

210
Axiprens null:

mal kurt

17
Vakkas Şahan:

Saray masrafı kessin destici bir işe yaramıyor bedavadan milletvekili maaşı alıyor onu iptal edin cuma namazına Allah için kılınan namazıa korumalarla 300 arabayla gidilmesin bunların masrafı savunma sanayine aktarılsın Amerika’ya 5 uçakla gidilmesin

Yanıtla641K
Davut YALANCI:

Destici herkesi kendi gibi cani sıkılınca koç alıp kesip yiyor sanıyor. Ha bir de herkes kendi çocuğunu 100 bin TL maaşla mecliste işe sokamıyor ki... Ülkede adalet bu kadar işte. Gözünün içine baka bakaaaa, her halti ye ama ne utanma olsun ne arlanma. Ve kimse de çıkıp hesap soramasın... yazık gerçekten çok yazık

09
AbdulMetin:

Yazdıklarınız Doğru ama eksik kalmış; Pkk partisi vekillerine verilen maaşlarda iptal edilsin, Belediyelerdeki Yolsuzluklar bitirilsin, Özellik ile İBB! Bakanlıklar Bilimum kamu kuruluşlarında çalışan işçiler hariç Şefinden Başkanına kadar bütün mal varlıkları araştırılsın hısım akrabaları da dahil bakın bakalım ortaya ne çıkacak...!!! Vatandaş gibi eleştirmelisiniz Taraftar gibi değil...

41
Okurt Kurt:

kur korumalıda faizde olanlardan kessene

Yanıtla14900
By çok bilen:

kur korumasımı kaldi

20
Axiprens null:

tamam bizde o limite cekeriz, kırk haramilere 5 kuruş işlemez

Yanıtla53582
sinan yokuş:

Kabul affettiği vergileri şirketlerden geri alsın, soyanların çaldıklarını geri alsın bizde razıyız o vakiy

Yanıtla10587
Tüm 117 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title