Haberler

AK Parti'nin Kızılcahamam kampından sızan iddia! Emekli ve asgari ücretliye ek zam yok

Güncelleme:
Abone Ol

Hükümet 31 Mart seçimlerinde de etkisi görülen hayat pahalılığına çözüm bulmak için çalışmalarını sürdürürken, maaşlarına zam bekleyen asgari ücretli ve emeklilere kötü haber geldi. Ankara kulislerine düşen iddiaya göre AK Parti'nin Kızılcahamam kampında emeklilere ek zam ve asgari ücrete ara zam yapılmaması konusunda karar alındığı iddia edildi.

Ak Parti'nin Kızılcahamam kampından ekonomide gerçekçi, popülizmden uzak bir ekonomi politikası uygulanması konusunda kararlılık çıktı. Geçmişte EYT başta olmak üzere seçim öncesinde muhalefetin de baskısıyla yapılan popülist düzenlemelerden artık tamamıyla uzak durulacak.

DÜZENLEMELERDE GERÇEKÇİ BİR YAKLAŞIMLA HAREKET EDİLECEK

Ankara kulislerine düşen iddiaya göre önümüzdeki dönemde yapısal reformları da içeren düzenlemelerde gerçekçi bir yaklaşımla hareket edilecek, atılacak adımlarda etki analizleri yapılarak yol alınacak.

MUHALEFETİN VAATLERİ GERÇEKÇİ BULUNMUYOR

Kızılcahamam kampında yapılan değerlendirmelerde muhalefet kanadından gelen asgari ücret ve emekli maaşlarındaki iyileştirmelerle ilgili vaatlerin gerçekçi bulunmadığı ve bu vaatlerin hiçbir şekilde AK Parti'nin gündeminde olmayacağı ifade ediliyor. Ekonomim gazetesinin kulisine göre temmuz ayında ne asgari ücrette bir artış olacak ne de emekli aylıklarında, kök maaşlar dahil artı bir iyileştirmeye gidilmesi planlanıyor.

ENFLASYONU TEK HANEYE İNDİRMEK ÖNCELİKLİ HEDEF

AK Parti'nin enflasyonu tek haneye indirmeyi önümüzdeki dönemin birinci önceliği olarak belirlediği ve bu hedefe ulaşmadan seçime gidilmemesi görüşünün hakim olduğu belirtiliyor. Mali tedbirleri de masaya yatıran AK Parti'nin Türkiye'deki büyük şirketlerin yeteri kadar vergi ödememesinin vergi adaletini zedelediği görüşünü ortadan kaldırmaya dönük adımlar atacağı da gelen iddialar arasında.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Asgari Ücret Kızılcahamam AK Parti Hükümet Ekonomi Ankara Zam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (99)

Emin Tas:

Sakın sakın asgari ücrete zam yapmayın üretici de zam yapıyor zam yapmayın

Yanıtla258220
Cem Cem Yıldız:

asgari ücrete zam yapmayınca üretici de zam yapmayacak mı yani onun garantisini var mı??

23235
Sezgin Sezgin:

Cem kafayı değiş.. asgari ücrete zam demek iğneden ipliğe otomatik zam demektir.. Çünkü çalışan maliyeti artınca mecburen adam bunu sattığı ürüne koyacak..yine zamlar olacak ama asgari ücret artınca 2zam olacak

8149
saim özmen:

sezgin sezgin sende beyni değiş. ne alakası var ürün zammının asgari ücretle. Memura zam olunca ürün fiyatlarıda artar. 6 milyon memur var ülkede 5 milyon asgari ücretli . Doalyısıyla memura zam yapılacaksa Asgari ücretliyede yapılmaması büyük haksızlık olur. kapiş...

24101
Ercan Sevinc:

Üretici nin düzgün tepesine binecek yokta o yüzden

44
Ismail Karakaş:

asgari ücrete zam demek enflasyon demek bir daha bu hataya düşmessiniz umarım

Yanıtla230144
wers:

huzur hakına zam var ama değil mi memura eflasyon farkı var asgari ücretlimi bunca insanın gözüne batıyor peki vergilere gelen zam eflasyon yaratmıyor mu

18137
sade vatandaş:

haberi mahsustan sızdırmışlar yani boşuna zam beklemeyin biz bir avuç insanız istediğimiz kadar istakoz yesek ekonominin ruhu duymaz ama siz milyonlarca vatandaşa fazladan bir kaç çay simit parası versek ekonomi kaldırmaz çöker mahvolur demek istiyorlar

Yanıtla18305
elif alabaş:

aynen kardeşim

017
Cem Demirci:

Enflasyon oranı neye göre belirlenir? 12 temel grupta ve 43 alt grupta toplanan ürünlerin fiyatları her ay belirlenir ve aylık enflasyon hesaplanır. TUİK Ürünlerin Fiyatlarını Açsın, Şeffaf Gözüksün . Enflasyon Gerçek Ne Çıkıyorsa Devlet Onu Versin. Tüm Tartışmalar Biter, Kimsenin Sadakasına ve Rencide Edilmesine Gerek Yok. Kimse De Boş Boş Konuşmaz ve Cahil ve İtici Oldukları Belli Olmaz O zaman.

Yanıtla3187
Tüm 99 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title