Haberler

Akbank "İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler"projesinde Yeni Girişimciler Belirlendi

Abone Ol

BASIN BÜLTENİDİR.

BASIN BÜLTENİDİR.

Akbank “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” projesi, tasarım ve üretimin bir arada sunulduğu butik fikrinden, otomatik atık satınalma makinesine kadar pek çok yaratıcı fikrin yeraldığı 19 yeni girişime daha destek veriyor. Seçilen 19 girişimciye iş tasarlama, uygulama ve yönetme konularında eğitimler verilecek.

Sabancı Üniversitesi’nin 2003 yılından bu yana başarıyla gerçekleştirdiği Girişimci Geliştirme Programı (GGP) bünyesinde filizlenen Akbank “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı, yeni girişimcilerini belirledi. Girişimci birey ve şirketlere, danışmanlık, proje geliştirme ve eğitim konularında destek olmak amacıyla Akbank tarafından gerçekleştirilen “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” programı Endeavor, İnovent ve KAGİDER tarafından destekleniyor.

Girişimci ruha sahip her kişi ve kuruluşa kapılarını açan program, yeni fikri olan, fikrini işe dönüştürmek, şirketini büyütmek isteyen girişimciler yetiştiriyor. Programda girişimciler, kurmak istedikleri işleri nasıl tasarlayacakları, uygulamaya koyacakları ve yönetecekleri konularında eğitim alıyor. Program, girişimcilerin başarılı ve verimli bir işletme kurmalarını sağlamak için başta iş planı olmak üzere altyapı, eğitim ve uygulamalı proje çalışmalarında destek oluyor.

Bu sene eğitim alacak 19 proje de inovatif ve yaratıcı özelliklerinin yanısıra hayata geçirilebilir olması ile dikkat çekiyor. Girişimcilerden Seyhan Deniz Reis’in projesi olan tek bir yapı içinde hem tasarım, hem üretim hem de satışın sunulduğu butik fikri olan Aynizm projesi bu örnek projelerden biri. Proje hayata geçirildiğinde müşteriler kahvelerini yudumlarken, seçtikleri kıyafet tasarımı hayata geçiriliyor.. Bir diğer girişimci fikir ise Uygar Balcı tarafından tasarlanan Otomatik Atık Satın Alma Makinası projesi. Bu proje ise geri dönüşümü mümkün olan atıkların kaynağından otomatik olarak satın alınmasını sağlayarak çevreye ve ekonomiye katkı sağlamayı amaçlıyor. Diğer bir proje ise Murat Şişman tarafından hazırlanan başta iç mimari ve dekorasyon sektörlerine hitap eden Alternatif Resim Elde Etme Yöntemi projesi. Proje ile var olan tasarımlara yeni bir bakış açısı getirilmiş olacak. Turizm sektörüne yönelik bir proje hazırlayan Hande Bayraktar ise projesi ile turizm sektöründe her bir bölge için standart hizmet kalitesi üretecek destek birimleri oluşturmayı hedefliyor.

“İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı ile ilgili bir açıklama yapan Akbank KOBİ Bankacılığından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Ferda Besli, “Akbank olarak Türkiye’deki girişimcilerin önünü açmayı ve toplumda girişimcilik konusunda farkındalığı artırmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz “işe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı ile girişimcilerimize eğitimler veriyoruz. Hayata geçirildiği 2007 yılından bu yana pek çok yaratıcı fikir sahibi girişimciyi destekleyen “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı ile bu sene de birbirinden değerli fikirler arasından 19 tanesini eğitim vermek üzere seçtik. Hepsi kendi alanlarında inovatif, hayata geçirilmesi mümkün, sürdürülebilir ve ekonomiye değer katacak projelere sahip olan girişimciler 9 gün süresince Sabancı Üniversitesi’nde eğitim alacak.

Girişimciliğin desteklenmesiyle ülkemizin hem ekonomik hem sosyal alanlarına önemli etkisi olan işsizlik sorununa önemli bir çözüm olanağı sunulacağına inanıyoruz. Girişimciler üretim artırımı sağlamaları itibarıyla da ekonomik büyümenin önemli bir bileşeni konumundadırlar. Üretim kaynaklarını yeni bir tarzda kullanarak şu ana kadar tüketilmeyen veya az tüketilen üretim faktörlerinin kullanılmasını sağlarlar. Yeni düşüncelerin yaratılmasında, yeni endüstrilerin doğmasında da aktif rol oynayan girişimciler, proaktif olarak tüketici ihtiyaçlarını iyi analiz edip pazarda yeni sektörler yaratırlar, ekonomiye dinamizm katarlar. Özellikle, dünya ekonomisinde yeni bir yer bulan, krizle bunalan Avrupa’ya karşı sağlam duruşuyla güven veren ülkemizde girişimcilerimizin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz.” dedi.

Jüri tarafından değerlendirilen başvurular sonucunda, Akbank “İşe Dönüşen, İşi Büyüten Fikirler” Programı çerçevesinde eğitim almaya hak kazanan girişimciler şöyle: Gökalp Kaya, Ömer Ekinci, Ömer Bakırcı, Murat Şişman, Filiz Sağlam, Damla Sancaktar, Seyhan Deniz Reis, Özge Yılmaz, Serkan Emir, Ertunc Cırıs, Ülkü Pehlivanoğlu, Levent Kocaalan, Evren Atabay, İbrahim Akgün, Cemal Üçüncü, Armağan Amcalar, Hande Bayraktar, Özge Kanat, Uygar Balcı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title