Haberler

Ali Ağaoğlu'nun Otel Projesine İstanbul Büyükşehir Belediyesi İzin Vermedi

Güncelleme:
Abone Ol

Ali Ağaoğlu'nun otel projesi İBB'ye takıldı. Kararda, araziye yanındaki Sait Halim Paşa Yalısı'nın saçak çizgisini geçmeyecek bir yapının yapılabileceği ifade edildi.

İş adamı Ali Ağaoğlu'na ait İstanbul'un en gözde arazilerinden olan Yeniköy'deki Carlton Arazisi'ne otel projesi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden (İBB) geçmedi. Otel projesi teklifinde koruma kurulunun kararlarına dikkat çekilerek araziye yanında yer alan Sait Halim Paşa Yalısı'nın saçak çizgisini geçmeyecek kadar bir yapının yapılabileceği ile siluet ve kıyı alanının önemi vurgulandı.

HALİS TOPRAK'TAN TMSF'YE GEÇTİ

1986 yılında Carlton Oteli'nin yıkılması sonrasında Halis Toprak'a satılan Sait Halim Paşa Yalısı'nın bitişiğindeki Carlton arazisi, sonraki yıllarda Toprak'ın borçları nedeniyle TMSF'ye geçmişti. Araziyi 2012 yılında alan Ali Ağaoğlu buraya otel yapacaklarını söyledi. Bu araziye ilişkin otel projesi teklifi önceki gün İBB meclisi gündemine geldi. Teklifte yer alan İstanbul 3 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu ve İstanbul 3 No'lu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu kararları dikkat çekti. İstanbul 3 No'lu Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu 2014 yılında verdiği kararda yapı yüksekliğinin en fazla 12.70 metre olması gerektiğine değinerek Sait Halim Paşa Yalısı'nın saçak kotonu geçemeyeceğine dikkat çekiyor.

[Haber görseli]

İstanbul 3 Nolu Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nun ise 2015 yılında verdiği kararlarda projenin imar planlarına aykırı olduğu belirtilerek bölgeye göre çok fazla taban yapıldığı ve bunun doğal zeminin büyük oranda bozulmasına neden olacağı kaydediliyor.

GERİ İADE GEREKÇESİ

Kurul 10 Temmuz 2015 tarihli son kararında yapı yüksekliğinin en fazla 12.70 metre olduğunu yenileyerek otel taban alanının ve deniz tarafındaki cephe uzunluğunun aşılmama kaydıyla projede sakınca görmeyeceklerini ifade ediyor. Teklif mecliste kurul ve komisyon kararları çerçevesinde yeniden değerlendirilmek üzere oybirliğiyle İBB müdürlüğüne iade edildi.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Halis Toprak Ali Ağaoğlu Yeniköy Ekonomi Ekonomi Ekonomi Emlak Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (32)

Gerçek:

Bu Adam istinyedeki teknesi için kira yeri ödememek ve vergiden muaf olmak için tekne sertifikasını ABD nin Delawera eyaletinden alıp ABD bayrağıyla Türk karasularında gezen adamdır düşünün 10 bin tl vergiden kaçan ülkeye neler yapıyordur devlet bunlardan bir kuruş kazanamıyor

Yanıtla030
RİZELİ:

AĞA OĞLU ÖYLE YÜZVERİNCE ASTAR İSTEYEN CİNSTEN BİR İŞ ADAMI DEĞİLDİR ONUN BİR DEDİĞİ İKİ EDİLMEMİLİDİR İSTANBULUN KONUT PROBLEMİNİ ÇÖZDÜ ARTIK HALKIMIZ ONUN SAYESİNDE DEPREME DAYANIKLI KONUTLARDA OTURUYOR MAMARA DEPREMİNİ UNUTMADI AĞAOĞLU ÇALIŞTI VE SORUNU ÇÖZDÜ

Yanıtla184
72\4 Bitirim Cavus:

Belediyeyide paralelci diye ilan edmesin bunlarHe pardon akp nin belediyesiydi demi

Yanıtla018
Adınızı Yazın:

şimdi cumhurbaşkanını arar onun için yalıyı yıkıverirler

Yanıtla014
PAŞA PAŞA YIKILACAK YALI:

SAİT HALİM PAŞANIN YALISI ÇÜRÜK KENTSEL DÖNÜŞÜM ĞEREK

Yanıtla75
istanbul HOROZU, ali agaoglu !:

merhaba, ya Turist gelmiyor, ! zaten Rus krizi ve Terörist krizi var memleket''de. ya bu inşaatlar istanbulu ! bitirdi. yemek yetmiyor, hizmet yetmiyor, Trafik oroblem, mezarlık yeri bulunmuyor. ya o''zaman bu inşaaları''''''Doğuya ! kaydırın , istanbul bitti ! hainler.

Yanıtla110
cengizhan:

senin ilacın bilal oğlanda ali binalinin bacanağınıda yabana atma

Yanıtla010
İSTANBUL BOYABAT:

VATANDAŞ YURTDIŞINA KAÇSIN KURTULSUN TOPLANAN ONCA VERGİ DEPREM VERGİSİ ÖTV DEPREM İÇİN GELMİŞTİ POPÜLER PROJELERE AKTARILIYOR OY KAYGISIYLA, AĞAOĞLUNUN YAPTIĞI MASLAK 1453 BAKIRKÖY VS VATANDIŞ İÇİNMİ AYAZAĞADAKİ ORMAN ARAZİSİNE YAPILDI YABANCILARA SATILIYOR ÇÜNKÜ VATANDAŞTA ALACAK PARA YOK AYAZAĞADA VATANDAŞ DEPREME DAYANIKSIZ KONUTLARDA OTURUYOR

Yanıtla15
HAHHAAAAAA:

FAZLA ÜSTÜNE GİTMEYİN VALLLAH ZARRAP HAKKINDA KONUŞURSA AKEPE DİYE BİR ŞEY KALMAZ

Yanıtla24
akkoyunlar merinos grubu:

kolayı var ali türgeve 2 3 tane yüklü çek işi çözer

Yanıtla06
Tüm 32 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title