Haberler

    Almanya'da Altın Talebinde Büyük Artış

    Abone Ol

    Aydın ŞAHİNALP / dunya.com Avrupanın en büyük ekonomisine sahip Almanların 2015 yılının ilk çeyreğinde altına hücum ettiği ortaya çıktı.

    Aydın ŞAHİNALP / dunya.com

    Avrupanın en büyük ekonomisine sahip Almanların 2015 yılının ilk çeyreğinde altına hücum ettiği ortaya çıktı.

    Talepte yüzde 20 artış

    Perşembe günü açıklanan Dünya Altın Konseyi raporuna göre, Almanların altın külçe ve paraya olan talebi 2015'in ilk üç ayında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 20 artış kaydetti. Altına koşanlar sadece Almanlar değil. Fransa, İsviçre ve Avustralya'da da altın talebinin en az iki haneli arttığı belirtiliyor.

    Uzmanlar insanların ekonomik kriz ya da fiyat artışı korkusuyla altın satın aldığını ifade ediyor.

    Neden altın alıyorlar?

    Alman ekonomisinin güçlü ve Avrupa'dan ekonomik toparlanmaya yönelik olumlu sinyaller gelirken Avrupalılar neden altına yatırım yapıyor?

    Altına yatırım yapan Alman vatandaşları, Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB)'nin 1.3 trilyon dolar değerinde tahvil alımı nedeniyle para basmasının enflasyona neden olacağını düşünüyor. Bu nedenle birçok Alman, enflasyondan korunmak için güvenli limana demir atmayı tercih ediyor.

    David Hall Rare Coins adlı altın sikke alım-satımı yapan dükkanın sahibi Van Simmons CNNMoney.com'a yaptığı açıklamada, "Bilindiği üzere 1920'lerde, Weimar Cumhuriyeti Almanyası'nda insanlar hiperenflasyon buhranı yaşadı. Toplumda halen o krizin izleri var. Bu bence altına hücumun tetikleyicisi" dedi.

    Dünyada altın talebi düştü

    Öte yandan Avrupalı yatırımcının değerli sarı metale gösterdiği coşkulu ilgiyi dünyanın diğer bölgelerindeki yatırımcılar göstermedi. Zira küresel piyasada altın külçe ve para talebi 2015'in ilk çeyreğinde yüzde 10 düştü

    Kaynak: Dunya.com / Ekonomi

    Almanya Ekonomi Aydın Ekonomi Haberler

    Bakmadan Geçme

    1000
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title