Altın Yumurtaya Talip Var
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Köy Tavuğu" projesinin meyvelerini verdiğini, yumurtaların Ordu ve çevre illere satıldığını, ilerleyen yıllarda ise bir marka ürün haline geleceğini söyledi.
Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, "Köy Tavuğu" projesinin meyvelerini verdiğini, yumurtaların Ordu ve çevre illere satıldığını, ilerleyen yıllarda ise bir marka ürün haline geleceğini söyledi.
Ordu'da Altınordu Ziraat Odası, yöre halkının fındığın yanı sıra farklı alanlarda da gelir elde etmesi ve tavukçuluğu geliştirmek amacıyla "Köy Tavuğu" projesi başlattı. Altınordu Ziraat Odası'nca tavukçuluğun geliştirilmesi ve fındığın yanı sıra farklı alanlarda gelir elde edilmesi amacıyla başlattığı "Köy Tavuğu" projesi meyvelerini vermesi ile yöre halkının yüzü gülmeye başladı. Üreticiden 50 kuruşa alınan köy tavuğu yumurtaları Ziraat Odası tarafından 60 kuruştan satılmaya başlandı.
"TÜRKİYE'YE TATTIRMAK İSTİYORUZ"
Projenin meyvelerini vermesi ile üreticinin yüzünün güldüğünü belirten Altınordu Ziraat Odası Başkanı Uğur Cörüt, Altınordu yumurtasının bir marka olma yolunda ilerlediğini söyledi. Altınordu yumurtanın pazarlama alanı ve hedeflerini anlatan Başkan Cörüt, "Şu anda 40 adet köy tavuğu çiftliğinde yumurta elde ediyoruz. 2015 yılı hedefimiz 200-250 çiftliğe ulaşmak ama son hedefimiz 500 çiftlik kurmak. Tabi amacımız Ordu'nun yumurtasını dünyaya tanıtmak, bir marka haline dönüştürmek. Zaten markamızı alıp 'Altınordu yumurta' olarak da tescilini yaptırdık. Bu yumurtalar Altınordu Ziraat Odası'nın üreticilerinin üretmiş olduğu ürünlerdir. Biz bu ürünleri peyderpey piyasaya sunuyoruz. Zaten adı üstünde 'köy yumurtası, organik ürün' yazıyor. Şu an yumurtanın satış alanı ağırlık olarak Ordu olsa da Trabzon ve Samsun bölgesine de satış yapmaya başladık" dedi.
"ALTINORDU YUMURTA'NIN İZMİRLİ TALİPLERİ VAR"
Altınordu Yumurta'nın ilerleyen yıllarda marka olacağını, ve köyden kente göçün önüne geçebileceğini ifade eden Cörüt, "İzmirli girişimciler yumurtamızın pazarına sahip olmak istiyor. Şu anlık çok sayıda üretmesek de bir yıl içerisinde bu yumurtayı tüm ülkeye tattırmak istiyoruz. Bu yumurtaları Ordu'nun bir markası haline getirmek istiyoruz. Bu yumurta projesi köyden kente olan göçü de engellemek için hazırlanmış bir proje bu da önemlilik arz ediyor. Tavukların sağlık denetimleri de veterinerler tarafından her zaman gerçekleştiriliyor" diye konuştu.
Yumurtanın alış ve satışı fiyatına değinen Cörüt, yumurtayı üreticiden 50 kuruşu alıp paketleme masrafı ile 60 kuruşa sattıklarını sözlerine ekledi. - ORDU