Haberler

Altının Onsu 1.690 Dolar Sınırında

Abone Ol

Altının onsu analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 1.690 dolar sınırında işlem görüyor.

Altının onsu analistlerin destek olarak nitelendirdikleri 1.690 dolar sınırında işlem görüyor.

Bugün, son bir ayın en düşük seviyesi olan 1.687 dolara kadar gerileyen altının onsu, 6 Kasım'da 1.683 dolara kadar düşmüştü.

Altındaki fiyat hareketliliğini değerlendiren Stratejist Ahmet Mergen, 1.690 dolar desteğinin kırılması durumunda 1.675 seviyelerinin gündeme gelebileceğini belirtti.

Mergen, her ne kadar Aralık ayı Fed toplantısında altının değerini düşürebilecek şekilde dolar lehine kararlar alınması beklenmese de son zamanlarda altında yaşanan satıcılı seyrin dikkat çektiğini kaydetti.

Altında çok büyük bir düşüş beklenmediğini ve bunu gerektirecek herhangi bir majör sebebin bulunmadığını söyleyen Mergen, "Görüntü şu ki piyasada 1.720,00 dolar seviyesi aşılmadıkça satışların devam edebileceğine yönelik beklentiler ağır basıyor" dedi.

Altının onsunda 1.675 - 1.680 dolar aralığının alım için daha uygun olabileceğini ifade eden Mergen, şunları kaydetti:

"Şimdilik 1.690 seviyesi destek olarak korunsa da bu seviyenin kırılması durumunda ekranlarda bekletilen stoploss (kaybı kabullenerek satış) emirleri yeniden tetikleneceğinden fiyatın 1.675 seviyesine gelmesi de fazla şaşırtıcı olmayacaktır. Piyasa 1.690 - 1.720 bandının dışına doğru gelişecek hareketin hangi tarafa doğru gerçekleşeceğini takip edecek ve ona göre pozisyon alacaktır."

Muhabir: Bekir Gürdamar

Yayıncı: Zekeriya Gülün - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

Ahmet Mergen Ekonomi Fed Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title