Haberler

Anadolu Jet'ten Siirt'e İlk Uçuş

Abone Ol

THY 34. İç Hat Bağlantısı Olarak Ankara-Siirt Seferlerini Başlattı.

HY?DE PERVANELİ UÇAK DÖNEMİ YENİDEN BAŞLADI

TÜRK Hava Yolları'nın alt kuruluşu olan Anadolu Jet, "Uçmayan kalmasın" sloganıyla, Türkiye'de 34. iç hat bağlantısı olarak Ankara-Siirt seferlerini başlattı.

Ankara ve İstanbul'dan basın mensuplarıyla Siirt'e uçan Türk Hava Yolları Genel Müdürü Temel Kotil, Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan, Siirt Havaalanı'na öğlen saatlerinde indi. Kotil ve Alan'ı Siirt Valisi Musa Çolak, Bağımsız Belediye Başkanı Selim Sadak, daire müdürleri ve vatandaşlar karşıladı. Vali Musa Çolak, Siirt'e uçuşların gerçekleşmesi ve havadan ulaşımın sağlanmasıyla birilkte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini belirterek, "Siirt'in diğer kentlerle ulaşımının daha sağlıklı olacağını söyledi.

THY Genel Müdürü Kotil ise Türk sivil havacılığındaki gelişmelere paralel olarak Anadolu Jet'in de büyümesini mutlulukla izlediklerini söyledi. Yenilenen terminallerle piste çalışmalarının sonuçlanmasının ardından Anadolu Jet ile uçulmadık bir yer kalmayacağını, kesintisiz hatlarla uçuşlar düzenlemeye devam edeceklerini bildirdi.

Anadolu Jet Genel Müdürü Sami Alan ise Kurtalan Ekspresi'ni gecikmeli de olsa Siirt'e havadan geldiğini belirterek, "Anadolu Jet, artık uçulmadık yer kalmasın diyor. Yeni açılacak meydanlara uygunluğu nedeniyle 2 adet ATR72 uçağı ile yapılacak uçuşlarla Ankara ve İstanbul'dan Anadolu yakası üzerinden 35 iç hat noktaya bağlantı sağlanmış olacak. Bugün Anadolu Jet'in 34'nci iç hat bağlantısı olarak başlayan Ankara-Siirt uçuşları haftanın her günü gerçekleştirilecek" şeklinde konuştu.

Siirt'te yapılan ilk uçuşun pilotluğunu THY'nin uçağı kiraladığı Bora Jet Genel Müdürü Kadir Peker yaparken, Siirt hava limanında bekleyenler, Ankara'dan gelen konukları çiçeklerle karşıladı. Havaalanında yapılan konuşmaların ardından burada bir kokteyl verildi.

Bora Jet'ten kiralanan 2 adet 60 yolcu kapasiteli ATR72 pervaneli uçak, kiralanacak diğer uçaklarla, daha önce sefer düzenlenemeyen Ankara-Adıyaman, Ankara-Kahramanmaraş, İstanbul-Uşak, İstanbul-Isparta gibi hatlara her gün uçuşlar yapılacak. 20 ve 23 Aralık tarihinden itibaren yapılacak uçuş tarifesi ise şöyle olacak:

Ankara-Siirt, her gün kalkış 09.00, varış 10.50, Siirt-Ankara her gün kalkış 11.20, varış 13.30 olacak. Ankara-Çanakkale her gün kalkış 22.45, varış 00.10. -Ankara-Çanakkale her gün kalkış, 07.00, varış 08.20 olacak. Sabiha Gökçen; Uşak her gün kalkış 08.40, varış 09.40, Uşak-Sabiha Gökçen kalkış 10.10, varış 11.10 olacak. Sabiha Gökçen-Tokat her gün kalkış 12.15, varış 14.00, Tokat-Sabiha Gökçen her gün kalkış 14.30, varış 16.15 olacak. Sabiha Gökçe-Isparta her gün kalkış 18.00, varış 19.15, İsparta-Sabiha Gökçen her gün kalkış 19.45, varış 21.00 olacak. Sabiha Gökçen-Çanakkale hergün kalkış 21.55, varış 22.55 olacak. Çanakkale-Sabiha Gökçen hergün kalkış 07.15, varış 08.10 olacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title