Haberler

Angiad Başkanı Değer Açıklaması

Abone Ol

"BDDK ile bankalar arasında faiz dışı ücret ve komisyonların sınırlandırılmasına ilişkin devam eden pazarlığı çok önemsiyoruz" "Beklentimiz daha geniş kitleleri ilgilendiren ve miktarı bankadan bankaya farklılık gösteren yıllık kart ücreti, havale, EFT ve dosya ücreti gibi kalemlerde ciddi sınırlamalar getirilmesi"

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu (BDDK) ile bankalar arasındaki pazarlığı çok önemsediklerini belirterek, beklentilerinin daha geniş kitleleri ilgilendiren ve miktarı bankadan bankaya farklılık gösteren yıllık kart ücreti, havale, EFT ve dosya ücreti gibi kalemlerde ciddi sınırlamalar getirilmesi olduğunu bildirdi.

Değer, yazılı açıklamasında, bankaların haksız kazanç elde etmesinin önüne geçecek her adımı desteklediklerini belirtti. BDDK ile bankalar arasında faiz dışı ücret ve komisyonların sınırlandırılmasına ilişkin devam eden pazarlığı çok önemsediklerini vurgulayarak, komisyonlarının sınırlandırılmasına ilişkin başlatılan pazarlıklarda zorunlu hayat sigortası, kiralık kasa ziyareti, konut kredisinde ipotek kaldırma, bozuk para değiştirme ve işletimsizlik ücretlerinin kaldırıldığını hatırlattı. Değer, şu değerlendirmelerde bulundu:

"25 maddeden 5'i konusunda bankalar geri adım atarak, artık söz konusu kalemlerde ücret talep etmeyecek. Ancak bizim beklentimiz daha geniş kitleleri ilgilendiren ve miktarı bankadan bankaya farklılık gösteren yıllık kart ücreti, havale, EFT ve dosya ücreti gibi kalemlerde ciddi sınırlamalar getirilmesi. Dileriz bankalar vatandaşı ve iş dünyasını tatmin edecek düzeyde yeni bir düzenleme yapar."

Değer, Torba Kanunu sayesinde bankalarla ilgili yetkileri genişleyen BDDK'nın, bu konuda geri adım atmayacağına inandıklarını kaydettiği açıklamasında, "Bankaların da gerekli duyarlılığı göstererek alınan ücretleri makul seviyeye indirmelerini bekliyoruz. 2013 yılının ilk 4 ayında Tüketici Hakem Heyetleri'ne yapılan 198 binden fazla başvurudan, 135 binden fazlasının bankacılık sektörüne ilişkin olduğunu göz önünde bulundurursak, halkın bu konudaki sıkıntılarını daha iyi anlamış oluruz" ifadesini kullandı. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Abdullah değer Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title