Haberler

Angiad Başkanı Değer Açıklaması

Abone Ol

"Üretim teknolojisine uygun nitelikli iş gücü ihtiyacı giderilmediği sürece, işsizlik en önemli sorunumuz olmaya devam edecektir"

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, üretim teknolojisine uygun nitelikli iş gücü ihtiyacı giderilmediği sürece, işsizliğin en önemli sorun olmaya devam edeceğini ifade etti.

Değer, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı işsizlik oranına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'de işsizlik oranının Temmuz ayında, geçen yılın aynı ayına göre 0,9 puanlık artışla yüzde 9,3 olarak gerçekleştiğini anımsatan Değer, şunları kaydetti:

"İşsizlik ne yazık ki hala ülkemizin en önemli sorunlarından biridir. Üstelik ekonomik büyüme sürerken devam eden bir sorundur. Normal şartlarda büyüyen bir ekonomide yalnızca istihdam artışı olmaz, yanı sıra işsizlik de sayısal ve oransal olarak azalır. Ancak bugün ülkemizde ekonomik büyümeye paralel olarak istihdam beklenen oranda artmamakta, işsizlik daha da artmaktadır. Ülkemizde emek yoğun üretim yerini hızla sermaye yoğun üretim tarzına terk etmektedir. Buna bağlı olarak artan işsizliğe bir de niteliksiz iş gücüne duyulan ihtiyacın azalması eklenmiştir.  Dolayısıyla üretim teknolojisine uygun nitelikli iş gücü ihtiyacını gidermediğimiz sürece işsizlik, Türkiye'nin  en önemli sorunlarından biri olmaya devam edecektir."

Değer, işsizliğin azaltılması için KOBİ'lere yönelik desteklerin mutlaka arttırılması, özellikle yabancı yatırımcıların özendirilmesi, ekonomik büyümede lokomotif olan sektörlerin canlandırılması gerektiğini belirtti. - Ankara

Kaynak: AA / Ekonomi

Türkiye İstatistik Kurumu Abdullah değer Ekonomi Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title