Haberler

Araç muayene sistemine yeni düzenleme geliyor

Güncelleme:
Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı araç muayene istasyonlarında yeni bir düzenlemeye imza attı. Bakanlık, kredi kartı ödemelerinde komisyon maliyetinin vatandaştan alınmaması için çalışma başlattığını açıkladı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, araç muayenesinde kredi kartı kullanan vatandaştan komisyon farkının alınması ile ilgili çalışma başlattı.

Tüvtürk, kredi kartı kullanarak ödeme yapan vatandaştan komisyon bedeli alındığına dair açıklama yapmıştı. TÜVTÜRK,"Ödemelerde, muayene ücreti haricinde ek bir ücret talep edilmiyor; ancak hizmet sağlayıcı firma tarafından 'hizmet bedeli' tahsil ediliyor" demişti.

bu iddialar sonrası bakanlık harekete geçerek TBMM'nin gündemine taşıdı. Bakanlık, kredi kartı kullanan vatandaştan komisyon kesilmemesi için çalışma başlatıldığını ifade etti.

Meclis'e taşınan konuyla ilgili, milletvekilleri soru önergesi verdi. Bakanlık, verilen soru önergesini şu şekilde yanıtladı:

"Araç muayenelerinde banka veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihine bırakılmıştır. Yeni ihale döneminde, araç muayene ücretinin komisyon maliyeti yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesi konusundaki çalışmalar devam etmektedir"

TÜKETİCİ HAKEM HEYETİ 'AYIPLI HİZMET' DEMİŞTİ

Tüketici Hakem Heyeti, yakın zamanda bir vatandaşın başvurusu üzerine, 1.130 lira muayene ücretine karşılık 128 lira komisyon alınmasını 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirip, bu ücretin iadesine karar vermişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

ulaştırma ve altyapı bakanlığı Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Otomobil Ekonomi TÜVTÜRK Yaşam Hukuk Hukuk Otomobil Yaşam Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000

Yorumlar (28)

Umut Yılmaz:

Olum siz ne zaman halkı düşündünüz ki? Kredi kartından fark alınmaması için düzenleme yapacaklarmış. 10 dk muayene fiyatları almış başını gitmiş adamların maaliyeti sıfır milyonlar kazanıyorlar. Azıcık fiyatlara el atın bırakın Kredi kartındaki farkı. İnsanlara neden kart kullandırıyoruz muayene için diye sorun önce

Yanıtla6225
Furkan Biçer:

10dk Bİ MUAYENE İÇİN 2200 KUSUR PARA GİDİYOR İLK ÖNCE BUNUN İÇİN Bİ DÜZENLEME GETİRİN

Yanıtla0205
Birşey demedimki:

Ne büyük çalışma... Inanmadım. Bizim mahalledeki marketten 100 TL like karpuzu kredi kartı ile ek ücret ödemeden alıyorum. TUV işini bizim market 0 komisyon ile yapar. Ayrıca market vergi verirken tuv vergi de vermiyor. Hikaye hep aynı. Olan gariban millete oluyor. Holdinglerin tuzu kuru..

08
CAN Işık:

Hortum dan kaçış yok

14
ati yakar:

Yapilacak tek duzenleme var oda eskisi gibi arac muayene işini karayollarına geri vermek.

Yanıtla3137
CAN Işık:

Olurmu ya ballı kapı bırakılırmı

06
Doğrucu:

Durmak yokk geçirmeye devammmmmmm

Yanıtla6134
CAN Işık:

KAİNAT silkeni başta

10
Selim Demir:

olsunn

01
Abdülkadir selek:

Tüv Türk den neden vergi alınmıyor sayın bakan sen önce onu açıkla

Yanıtla0124
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title