Aras Kargo CEO'su Evrim Aras: Nirvana'ya Ulaştık
Kargo sektörünün tek kadın CEO'su Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras "Zor günlerden geçtik, hep birlikte Nirvana'ya ulaştık" dedi.
Kargo sektörünün tek kadın CEO'su Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras, "Zor günlerden geçtik, hep birlikte Nirvana'ya ulaştık" diyor. Aras'ın 2016 için hedefi yüzde 19 büyüme yakalamak ve 1 milyon TL ciroya ulaşmak.
KARGONUN TEK KADIN CEO'SU
2015 yılını yüzde 15 büyüme ve 830 milyon TL ciro ile kapatan Aras Kargo'nun hedefi 1 milyarlık şirket olmak. Aras Kargo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Evrim Aras, istihdamı artırmak, dağıtım kanallarını optimize etmek, müşteriye en doğru noktalardan ulaşmayı diğer hedefleri olarak sıralıyor. Transfer merkezlerinde teknoloji odaklı yatırımlarla kuryelerin yükünü hafifletmek ise 2016'da öne çekilen projelerden biri olacak. Mart 2014'te BM'nin Kadınların Güçlenmesi Prensipleri'ne (WEPs) imza atan ilk Türk kargo firması olarak Aras Kargo, 2014'te çalışan kadın kotasını yüzde 16, 2015'te ise yüzde 20 artırdı. Kargo sektöründe tek kadın CEO olan Evrim Aras, son iki sene içinde 12 bin çalışanıyla beraber önemli büyüme hedeflerini yakaladıklarını söylüyor ve ekliyor: "Zor günlerden geçtik, hep birlikte Nirvana'ya ulaştık!"
2015 YILI ARAS KARGO İÇİ NASIL BİR YIL OLDU?
2014 yılını yüzde 17 büyüme ve 750 milyon lira ciroyla kapattık. 2015'te büyük projelere ve hedeflere odaklandık. Şu anda 13 bölge müdürlüğü, 28 transfer merkezi, 825 şube, 3 bin 320 araç, 12 bin çalışan ile hizmet veriyoruz. Her ay 12 milyon kişi, kurum ve kuruluşla yakın iletişim kuruyor ve onların kargolarını taşıyoruz. Günlük 450 bini aşan gönderi, aylık 5,4 milyon koli, 3,1 milyon dosyayı Türkiye'nin bir noktasından diğerine taşıyoruz. Bu rakamlar Avrupa'da bir ülkenin kapasitesi. Oysa biz bu rakamları Türkiye'de tek başımıza yapıyoruz. 2015'te aldığımız kararlardan biri, teknolojiyi kullanarak iş yapış biçimimizi en verimli hale getirmek üzerineydi. Giyilebilir teknolojilere yatırım yaparak Google Glass'la barkod okumayı gündeme getirdik. Bu yeni uygulamalar ile verileri daha hızlı kayıt altına alarak zaman konusunda verimliliğimizi artırdık. Bu açıdan da 2015 yılını istediğimiz büyüme oranları ve güzel gelişmelerle kapatıyoruz. (Kaynak:fortuneturkey)