Asiad ve Türk Barter Protokol İmzaladı
Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (Asiad) Türk Barter ile Barter Protokolü İmzaladığı Bildirildi.
Avrasya Sanayici ve İş Adamları Derneği'nin (ASİAD) Türk Barter ile barter protokolü imzaladığı bildirildi.
ASİAD üyelerine nakit sıkıntısı çekmeden, stoklarını eriterek, atıl kapasitesine değerlendirmek, yatırımlarını tamamlama ve üretimine satış fırsatı verebilmek için Türk Barter ile işbirliği protokolü imzaladı. 50 ASİAD üyesinin ve Türk Barter yetkililerinin katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda ASİAD ve üyeleri Türk Barter ile Alternatif finans ve ticaret sistemini kullanma kararı aldı. Türk Barter, ASİAD ile yaptığı protokol doğrultusunda, ASİAD üyelerine üretim ve satışlarına alternatif finans ve ticaret sistemiyle katkı sağlayacak.
Toplantıda konuşan Türk Barter Yönetim Kurulu Başkanı M. Sırrı Şimşek, "Türk Barter, alternatif finans ve ticaret sistemi barterın sağladığı satış, üretim, tahsilat, nakdini koruma, stok ve atıl kapasitenin kullandırılması avantajları ile mevcut finans sistemlerine alternatif olmaya ve 2008 yılı hedefleri doğrultusunda hızla ilerlemeye devam ediyor. ASİAD bünyesinde bulunan firmaların üretim ve yatırımları için ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetleri üretime ve satışa dönüştürmek üzere nakit sıkıntısı çekmeden karşılamalarını sağlayacağız. Bu sayede firmalar, barter sistemi ile yarım kalan yatırımlarını ve alt yapı çalışmalarını tamamlayabilecek, ticaretine ve üretimine konsantre olabilecekler. ASİAD bünyesindeki tüm üyeleri alternatif ticaret ve finans sistemi Barter ile finansman maliyeti sıfır olan üretim ve yatırımlarında mal ve hizmet kredisi kullanarak büyümeleri için sistemimize davet ediyor, başvurularını bekliyoruz" dedi.
Toplantıda konuşan ASİAD Genel Başkanı Ömer Faruk Başaran ise, "İş hacmine sahip olmasına rağmen mevcut nakit sıkıntısı yüzünden yatırımlarını tamamlayamayan ve geliştiremeyen üyelerimizin mal ve hizmet kredisi kullanarak büyümelerini istiyor ve sivil toplum yönümüzle barter sistemine davet ediyoruz. Üyelerimiz barter sisteminin sağladığı avantajlar doğrultusunda nakit sıkıntısı çekmeden ihtiyaç duydukları tüm mal ve hizmetlerden faydalanabilecek. İlk yıl 400 üyemizle 100 milyon YTL mal ve hizmet kredisi kullanarak üretim ve yatırımlarını hızlandırabileceklerini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.
(CY-ÖK-E)