Haberler

Asker Kumanyası "Tane Zeytin"E Yatırımın Yolunu Açtı

Abone Ol

Dünyanın en büyük "sofralık zeytin" üreticilerinden Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Türk askerinin kumanyasında kullanılmak üzere tedarik ettiği küçük ambalajlardaki zeytinde daha yüksek kapasite için 2 milyon avroluk...

HALUK YÜKSEL - Dünyanın en büyük "sofralık zeytin" üreticilerinden Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik), Fırat Kalkanı Harekatı sırasında Türk askerinin kumanyasında kullanılmak üzere tedarik ettiği küçük ambalajlardaki zeytinde daha yüksek kapasite için 2 milyon avroluk yatırım yapacak.

Yeşil ve siyah 3 adet zeytinden oluşan 11 gramlık ve 7 adet zeytinden oluşan 20 gramlık ambalajlardaki üretim için makine ve ekipman alımını tamamlayan Marmarabirlik, yatırımını 3 ay içinde tamamlamayı planlıyor.

Birlik, tek porsiyonluk ambalajlardaki zeytinlerle askeri birliklerin yanı sıra ramazan ayında sahur ve iftar sofralarıyla okul kantinleri, otel, restoran, simit ve kahvaltı salonlarına girmeyi hedefliyor.

Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda piyasanın talepleri doğrultusunda çok farklı çalışmalar yaptıklarını, zeytinin küçük ambalajlarda pazarlanmasının da bunlardan biri olduğunu söyledi.

Asa, bu konuda bugüne kadar belirli miktarlarda üretim yaptıklarını ve hatta Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında, Türk askerinin kumanyasında kullanılmak üzere küçük ambalajlarda zeytin verdiklerini belirterek, söz konusu ürünlerin kullanım alanının çok geniş olduğuna dikkati çekti.

"Çok önemli bir başlangıç"

Fırat Kalkanı Harekatı'na katılan askerlerin kumanyasının, kendileri için önemli bir başlangıç olduğunu dile getiren Asa, şöyle konuştu:

"Üretime başlamamızın sebeplerinden biri de ordumuzun Fırat Kalkanı Harekatı sebebiyle oradaki askerlerimizin kumanyasında kullanılmak üzere belirli miktar ürün teslimatı yapıldı ve şu an itibarıyla da devam etmektedir. Bu ürünlerimizin ramazan kumanyasında, otel, restoran ve simit sarayı gibi noktalarda satışı ve tüketiminin hızlı bir şekilde artırılmasıyla ilgili projemizin çok iyi bir noktaya geleceğini düşünüyorum."

Asa, şunları kaydetti:

"11 ve 20 gramlık ambalajlardaki üretimimizin çıkış sebebi aslında Fırat Kalkanı Harekatı ile başlayan süreçti. Bu konuda tabii gelecek vadeden bir ürün olduğunu gördüğümüz için geçtiğimiz haftalarda aldığımız kararla birlikte toplamda 2 milyon avroluk bir yatırım planımız var. Marmarabirlik olarak ürün çeşitliliğiyle birlikte daha küçük ambalajlarda inovatif ürünler üretmeyi ve küçük ambalajdan daha fazla kazanmayı hedefliyoruz."

Kaynak: AA / Ekonomi

Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

1000
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title